BIST 9.976
DOLAR 34,00
EURO 38,03
ALTIN 2.834,07
HABER /  EKONOMİ

Kartta şifrede son 50 gün

Kredi kartlarında zorunlu şifre kullanımını duyurmak amacıyla tanıtım kampanyası düzenlendi.

Abone ol

Kredi kartlarında 1 Temmuz 2007 tarihinde başlayacak zorunlu şifre kullanımını duyurmak amacıyla tanıtım kampanyası düzenlendi. Bankalararası Kart Merkezinden (BKM) yapılan yazılı açıklamada, çipli kredi kartlarında 1 Temmuz'da başlayacak şifre kullanma zorunluluğunu duyurmak için hazırlanan tanıtım kampanyasının, dün akşam yayına giren TV reklam filmiyle başladığı bildirildi.

Açıklamada, BKM ve üyeleri tarafından hayata geçirilen chip & pin uygulamasında son 50 gün için geri sayımın başladığı, imzanın tamamen ortadan kalkacağı 1 Temmuz'dan itibaren çipli kredi kartı sahiplerinin alışverişlerinde zorunlu olarak dört haneli şifrelerini kullanacakları hatırlatıldı.

BKM'nin kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla Mart 2006 tarihinden itibaren kademeli olarak sürdürdüğü tanıtım çalışmalarının son iki aylık sürece girilmesi ile hız kazandığı belirtilen açıklamada, son dönemdeki kampanya için de Okan Bayülgen ile çalışıldığı, reklam filminde Bayülgen'in oyunculuğun yanı sıra yönetmen olarak da görev aldığı kaydedildi.

Reklam filminin diğer oyuncuları arasında Macide Tanır, Erol Günaydın, Gürgen Öz, Rüya Önel, Murat Akkoyunlu, Özgür Çakıt ve Ali Çatalbaş da yer alıyor.