BIST 9.550
DOLAR 34,54
EURO 36,01
ALTIN 3.005,46
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kartal'ın haşerelerle imtihanı!

Kartal Belediyesi, haşerelere karşı bilinçli mücadele etmek için bilimsel çalışmalara devam ediyor.

Abone ol

Havaların ısınması ile gün yüzüne çıkan sinek ve haşereler ile ilgili olarak Kartal Belediyesi çalışmalarına başladı.

İstanbul Tabip Odası ve İstanbul Veteriner Hekimler Odası tarafından düzenlenen toplantıya katılan Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, kent zararlıları ile ilgili olarak verilen bilgileri doğru uygulama noktasında adımlarını atmaya başladı.

Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü adına Veteriner Hekim Cahit Yalçın’ın da katılarak görüş bildirdiği toplantıda haşere ilaçlamada karşılaşabilecek olumsuzluklar, halk sağlığı riski, ilaçların doğru kullanılması ve bilimsel yöntemler konularında bilgiler aktarıldı.
“Kent zararlıları ile mücadelenin sağlık ve çevre üzerine etkileri” konulu toplantı, haşereler (kent zararlıları) ile ilgili nelerin yapılabileceği, ilaçlama yöntemleri, çevre ve halk sağlığına etkileri konularının aktarılması ile son buldu.

Öte yandan Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, İstanbul Anadolu yakası ilçe belediyelerinin Sağlık İşleri ve Veteriner İşleri Müdürlükleri tarafından ortak olarak hazırlanan “Kentsel alanlarda sivrisinek uçkunları için yapılan gece ilaçlamasının taşıdığı riskler” konulu rapora da imza attı. Düzenlenen rapor çerçevesinde sınırlı ve zorunlu yerler haricinde ULV makineleri ile soğuk silleme tarzında, periyodik olarak yürütülen cadde ve sokak ilaçlamalarının yapılmaması gerektiği vurgulandı.

Erişkin sivrisinek ilaçlamalarının kış aylarında yapılması gerektiği konusunda da görüşlerin yer aldığı raporda, il genelindeki tüm sivrisinek üreme kaynaklarının bütün özellikleri ile tespit edilerek, analitik yöntemlerle raporlanması gerektiği konusuna da yer verildi.

Anadolu Yakasında bulunan Belediyelerin Sağlık ve Veteriner İşleri Müdürlükleri tarafından hazırlanan rapor da son olarak, fosseptik kuyular, dere ve göletler olmak üzere sivrisinek üremesine müsait her türlü su birikintilerinin öncelikle fenni ıslah çalışmalarının yapılması, buraların kalıcı bir şekilde larva üreme kaynağı olmaktan çıkartılması, fiziki olarak yok edilemeyen üreme alanlarında ise bütün yıl larva mücadelesi yapılması gerektiğinin altı çizildi.