BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,05
ALTIN 2.834,92
HABER /  GÜNCEL

Kartalda sağlık taraması

Kartal Belediyesi Mobil araçlarla bir yandan uzak bölgelerde 2000 kişiye genel sağlık taraması yaptı.

Abone ol

Mobil araçlarla bir yandan uzak bölgelerde 2000 kişiye genel sağlık taraması, diğer yandan da merkezde göz taraması yapıldı. Halk, gerek genel sağlık, gerekse göz taramalarına yoğun ilgi gösterirken, bu çalışmaların devamlı olmasını istediler.

Kartal Belediyesi’nin hayatı kolaylaştırmak, memnuniyeti sürekli kılmak misyonu doğrultusunda merkezden uzak yerlerde 3 haftadır devam eden sağlık, merkezde başlatılan ve 1 hafta süren göz taraması tamamlandı.

Kartal Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık A.Ş. işbirliğinde başlatılan mobil sağlık taraması ilçenin Hürriyet, Cumhuriyet ve Topselvi mahallelerinde yapıldı. Tam donanımlı sağlık otobüsleriyle koruyucu poliklinik hizmetlerinin verildiği; 1 doktor, 1 hemşire ve l sağlık görevlisinden oluşan dört ekibin görev yaptığı taramada 2000 dar gelirli ya da sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar kontrolden geçirildi. Genel sağlık taraması sırasında vatandaşlara, laboratuar tetkikleri, röntgen, diş taraması, acil durumlarda ilaç yardımı yapılması ve İstanbul’da sunulan tüm sağlık ve sosyal hizmetlerle ilgili bilgilendirme yapıldı. Kartallı vatandaşlar, sağlık taramasına yoğun ilgi gösterip memnuniyetlerini dile getirirken, verilen hizmetlerden dolayı Büyükşehir ve Kartal Belediyesi’ne teşekkür ederek, bu hizmetlerin devamlı hale getirilmesini istediler.

Genel sağlık taramasına paralel olarak Kartal Belediyesi’nin Dünya Göz Hastanesi’yle geçen yıl başlattığı işbirliği bu yıl da devam etti. Kartal Meydanı’nda tam donanımlı cihazların bulunduğu mobil göz kliniğinde yapılan ücretsiz göz taramasında; bilgisayarlı ölçüm araçlarıyla uzman göz doktorları tarafından hastaların görme bozuklukları ve göz tansiyonlarının muayeneleri yapıldı. Bu muayenelerde hastalığı tespit edilenlerin, tedavi için hastanelere ve göz doktorlarına yönlendirmeleri sağlandı. Taramalarda; 1 uzman operatör göz doktoru, 1 asistan, 1 optisyen (göz numara ve tansiyon ölçen kişi), 1 hemşire, 1 idareci ve şoför olmak üzere 6 personel görev yaptı. Beş gün süren mobil göz taramasında 650 kişi kontrolden geçirildi.

Kartal Belediye Başkanı Arif DAĞLAR da, genel sağlık ve göz taramasının yapıldığı yerlerde incelemelerde bulunarak vatandaşlarla sohbet etti. Başkan, uzmanlardan bilgi alırken vatandaşlara da taramalarla ilgili görüşlerini sordu. Başkan, yapılan çalışmaların halktan gördüğü ilgi karşısında memnuniyetini ifade ederken “Halkımızın gösterdiği teveccüh, bizi daha da yüreklendirdi. Sağlık, insan için en kıymetli hazinedir. Biz de bu bilinçle yürüttüğümüz çalışmalara hız kesmeden devam edeceğiz. Üç mahallemizde başlattığımız bu çalışmalar, Nisan ayından itibaren diğer mahallelerimizde de devam edecektir. Bunu da müjdelemekten memnunum. Ben de hemşehrilerimize bize gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederim.” dedi.