BIST 10.343
DOLAR 32,69
EURO 35,10
ALTIN 2.446,56
HABER /  GÜNCEL

Kartala Makedon kardeş

Kartal Belediyesi'ne dostluk ve kardeşlik ziyareti. Makedonya'nın Karpoş Belediyesi'nden 9 kişiyik heyet Kartal'da.

Abone ol

Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar ve Karpoş Belediye Başkanı Andrey Petrov, dostluk ve işbirliğinin geliştirilmesi konusunda görüş birliğine vardılar.

Kısa adı İVİAD olarak bilinen, İstanbul Verim İşadamları Derneği’nin davetlisi olarak Kartal’da bulunan Üsküp Karpoş Belediye Başkanı Andrey Petrov ve beraberindeki 9 kişilik heyet, Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar’a makamında bir ziyarette bulundu. Oldukça sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette her iki belediye başkanı da birbirlerine çalışmaları hakkında bilgiler verdiler.

Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar, yaptığı konuşmada; Kartal’ın İstanbul’un Yeni Merkezi olma süreci ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden sonra ilçenin, 1871 yılında kuruluş tarihi olarak çok eski bir belediye olduğunu vurguladı. Başkan, Kartal’ın bir marka olduğunu ve Kartalite adıyla artık tüm Türkiye tarafından bilinen projenin diğer belediyelere de örnek olarak belediye literatürüne girdiğini söyledi.

Başkan Dağlar, Kartal’da halkın yaşam kalitesinin yükseltilmesi için yapılan projeleri ve Yaşam Kalitesi Yükseltme Merkezleriyle ilgili bilgiler verdiği konuşmasında, göreve geldikleri 2004 yılından bugüne kadar geçen zamanda yaptıkları çalışmalar ve ileriye dönük projelerinden söz etti. Konuşmasının sonunda başkan, 23 Nisan’da davetli olarak bulunduğu BM’deki temaslarından söz edip 555 hektarlık büyük bir alanda uygulanması çalışmaları hızla devam eden dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesinin ve Adalet Sarayı inşaatının da Kartal’da devam eden mega projeler olduğunu, Kartal’ın ulaşımda, kültürde, sanatta, sporda, iş ve turizm alanında yaptığı atılımlarla İstanbul’un yeni merkezi olacağının altını çizdi.

Konuk Belediye Başkanı Andrey Petrov da yaptığı konuşmada, başkan Dağlar’ın çalışmalarından ve verdiği bilgilerden çok etkilendiğini, Kartal’da büyük başarılara imza atmasının ne denli azimli ve çalışkan olduğunun açıkça bir göstergesi olduğunu söyledi. Konuk başkan, Başkan Dağlar’ın tecrübe ve bilgi birikimlerinden yararlanmayı çok istediklerini ve kendilerini Karpoş’a davet ettiklerini ifade etti. Başkan da, bu daveti memnuniyetle kabul ettiğini, gerek karşılıklı işbirliği, gerekse Karpoş’u ilk firsatta ziyaret etmek istediğini söyledi. Görüşmeler sırasında her iki belediyenin kardeş şehir olması konusu da görüşüldü.

Görüşmelerin ardından konuk Belediye Başkanı Andrey Petrov, Karpoş’un simgesi olan ve savaşlarda saldırıları püskürtmeyi sağlayan bir Kalkan plaketi ile tanıtım broşürü ve CD’sini hediye ederken başkan Dağlar da, Kartal’ı simgeleyen bir plaket, çini vazo ve belediyenin tanıtım kitapçığı ve CD’sini hediye etti.