BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Kartal sahilinde yelken şov

Kartal sahillerinde yelkenler 5 saat kıyasıya yarıştı. Ortaya seyrine doyum olmayan görüntüler çıktı.

Abone ol

Kartal'da 4 yıldan beri başarıyla yapılan ve büyük ilgi gören yarışlara bu
yıl, 8 ila 21 yaş arası 60'a yakın yelken sporcusu katıldı. İstanbul Yelken
Kulübü çok sayıda sporcuyla katıldığı yarışlarda, elde ettiği başarıyla 10
kupayı birden müzesine götürdü.

Kartal Belediyesi ve Marina Dragos Yelken İhtisas Kulübü işbirliğinde düzenlenen 4.Belediye Başkanlığı Kupası "Centre Board" Yelken Yarışları başarılı bir organizasyonla yapıldı. Marina Dragos Yelken İhtisas Kulübü'nün Kartal Sahilyolu Dragos Koyu'nda, Dragos Koyu-Adalar arasındaki parkurda yapılan yarışlarda, hava şartlarının da uygun olmasıyla denizde seyrine doyulmaz görüntüler oluştu. Yaklaşık beş saat denizde kalan yelkenciler kıyasıya bir mücadele sergilediler.

İstanbul Yelken Kulübü (İYK), Fenerbahçe Yelken Şubesi (FYŞ), Galatasaray Yelken Kulübü (GYK), Marina Dragos Yelken İhtisas Kulübü (MYİK), Marmara Yelken Kulübü'nün (MYK) yanı sıra bu yıl yeni kurulan ve ilk kez yarışmaya katılan Beyoğlu Belediyesi Hasköy Yelken Kulübü'nün katıldığı yarışlar; Optimist, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standart, 420 ve 470 sınıflarında yapıldı. İstanbul Yelken Kulübü, kalabalık ve profesyonel sporcuların katılımıyla, en fazla kupa alan kulüp oldu. Yarışlar,
federasyon tarafından belirlenen hakemler gözetiminde ve Türkiye Yelken Federasyonu, İstanbul Yelken İl Temsilcisi, Sahil Güvenlik ve İstanbul kulüplerinin refakat botlarının katılımıyla tam bir güven içinde tamamlandı.

Yarışların bitiminde dereceye girenlere kupa ve katılım belgeleri ile çeşitli
ödüller, Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar, Kartal Kaymakamı Hasan Bağcı ve ilçe protokolü tarafından verildi. Buna göre en genç sporcu olan 8 yaşındaki D. Beyza Bulut'a optimist junior birincilik ödülü verildi. Ödül dağıtımı öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Arif Dağlar, Kartal'ın İstanbul'un yeni merkezi olma yolundaki süreçte çağdaş, sosyal, kültürel, sportif ve her alandaki örnek belediyecilik çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Dağlar, Kartal'ın İstanbul'un en uzun sahil şeridine sahip ilçelerinden biri olduğunu, denize kıyısı olması bakımından denizle halkı kaynaştırmak ve deniz sporlarına ağırlık vererek ilçenin adını uluslararası alanlarda duyurmak istediklerini vurguladı. Dört yıldan bu yana başarıyla yürüttükleri yelken yarışlarının gün geçtikçe daha da ilgi görmesinden memnuniyet duyduğunu dile getiren başkan, katılan tüm sporculara, kulüplere ve Marina Dragos Yelken İhtisas Kulübü'ne işbirliğinden dolayı teşekkür etti..

Yarışmalar sonucunda kupaya hak kazanan yarışmacıların isimleri ve
kulüpleri ise şöyle:

OPTİMİST SINIFI GENEL; MYK'dan Nogay Dökmeci birinci, FB Yelken Şubesi'nden sırasıyla Erkan Köksal ikinci, Deniz Karadere üçüncü, Uğur Esen dördüncü olurken MDYİK'nden H. Baran Yılmaz beşinci oldular.
OPTİMİST KIZLAR SINIFINDA; FB Yelken Şubesi'nden; İrem Caner birinci, Ceren Saner ikinci, MDYİK'nden; Eylül Çelik üçüncü, Tuğçe Çetin dördüncü yine FB Yelken Şubesi'nden Mina Rodopman beşinci oldular.

OPTİMİST JUNİOR SINIFINDA; Marina Dragos Yelken İhtisas Klübü'nden 8 yaşındaki en küçük yelkenci D. Beyza Bulut kupaya hak kazandı.

LASER 4.7 SINIFINDA; İlk iç dereceyi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, İstanbul Yelken Kulübü sprocuları paylaştılar. Buna göre; Okan Arın birinci, Anıl Berk Baki ikinci ve Ece Alaybeyoğlu üçüncü oldular.

LASER RADİAL SINIFINDA; İYK'nden Alican Başeğmez birinci, FB Yelken Şubesi'nden Berk Can Biren ikinci, İYK'nden Can Bayülgen üçüncü oldular.

LASER RADİAL JUNİOR SINIFINDA; İYK'nden Cem Özbaşaran kupaya hak kazandı.

420 İKİLİ SINIFINDA; İYK ilk üç dereceyi paylaştı. Buna göre; Fatih Akcan-Alper Takar birinci, Betigül Şengül-Lara Şarlak ikinci ve Tuğçe Gölgeli-İlayda Şarlak üçüncü oldular.

470 İKİLİ SINIFINDA; İstanbul Yelken Kulübü'nden Doruk Çakmak ve Kürşat Olgaç üçüncü oldular.