BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  SPOR

Kartal, CSKA taktiğiyle vuracak

Bu akşamki derbi öncesi gözler Beşiktaş'da. Derbide CSKA Sofya kadrosu sahada olacak.

Abone ol

UEFA Kupası 1. Ön Eleme Tur maçında Bulgaristan’ın CSKA Sofya takımını yenerek avantaj yakalayan Beşiktaş’ta gözler, bugün oynanacak derbiye çevirildi...

İbrahim Toraman’ın cezalı olması ve Gökhan Zan’ın sakatlığı Tigana’nın en büyük derdi. Derbide CSKA Sofya kadrosu aynen sahada olacak..

Sıkıntıları:
Geçen hafta ligde Trabzon’a kendi evinde 3-2 yenilen Siyah-Beyazlılar’da, Tigana da bir yığın sorunla uğraşıyor. Fransız çalıştırıcının en büyük sıkıntısı sakatlıklar... Defansta cezalı İbrahim Toraman’ın yokluğu ve Gökhan Zan’ın sakatlığında tecrübeli teknik adam savunma planı üzerinde alternatif arayor. Orta sahada takımın virtiözlerinden Delgado’nun formsuzluğu ile Ricardinho’nun uyum sorununu henüz atlatamaması bir diğer problem olarak gösteriliyor.

Güvencesi:
Bu sorunların yanında teknik direktör Tigana’nın en büyük güvencesi takımdaki tecrübeli futbolcular. Derbide ortasaha üstünlüğüne önem veren Fransız hocanın, en büyük garantisi de Kleberson. Brezilya Milli Takımı’nda bir Dünya Şampiyonluğu yaşayan sambacı yıldıza, bu maçta çok iş düşecek. Ayrıca Kartal’ın forvetteki en büyük umudu Nobre. Fenerbahçe’de oynadığı dönemde Sarı-Kırmızılı takıma 3 gol atan yıldız futbolcu, Süper Kupa finalinde attığı golle takımına kupayı kazandırmıştı. Ayrıca büyük maçlarda performansında ivme gözlenen Koray ise sorunlu defans hattında, en çok güvenilen isimlerden biri.

Stratejisi:
Sakat ve formsuz oyuncuların çokluğunda, teknik direktör Tigana, derbi maçta CSKA Sofya karşılaşmasının taktiğini aynen sahneleyecek. 90 dakika boyunca savunma güvenliğini elinde bulundurmayı amaçlayan Kartal, orta alanı kalabalık tutup, kollektif bir futbolla sahanın tüm hatlarına yayılmayı planlıyor. Tigana, dün yaptığı toplantıda, oyuncularından rakibe her alanda pres yapmalarını isteyerek, geride uygulanacak alan savunmasıyla rakibi kaleden uzak tutmayı hedefliyor. Bu taktik içinde Siyah-Beyazlı takım, kadrosundaki hızlı oyuncularla kontrataklardan rakip kalede gol arayacak.

(Kaynak: Fanatik)