BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Karsta Capoeira gösterisi büyüledi

Kars'ta 3 Aralık engelliler günü dolayısıyla sahnelenen Capoeira gösterisi izleyenleri büyüledi.

Abone ol

Kars'ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle düzenlenen programda sahnelenen Brezilya kökenli geleneksel bir dans ve savunma sanatı olan Capoeira gösterisi izleyenleri büyüledi.

Dolunay Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanlığı'nca Dünya Engelliler Günü dolayısıyla "Her Sağlıklı İnsan Bir Engelli Adayıdır" etkinliği düzenlendi.

Tekerlekli sandalyeli engelliler, etkinliğin düzenlendiği Kars Sanat Merkezi Salonu'nda engelliler için yapılan özel bir bölüm olmadığı için vatandaşların yardımıyla içeri alındı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, sahne önünde tekerlekli sandalyesinde bir konuşma yapan Dernek Başkanı Faruk Ocak, "İsteğimiz, bizlere acıklı bakışlar ve bunun gibi dramatik bakışlar olmasın. Bizim isteğimiz, engelli bir yaşam içinde engelsiz yaşamların sunulması. Engellinin refah seviyesini yükselterek gelecek için endişesi olmayan, tüketenden ziyade üreten bireyler olarak var olduğumuzu toplum içinde belli etmek için imkanların verilmesidir" dedi.