BIST 9.774
DOLAR 34,06
EURO 37,93
ALTIN 2.802,72
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Karşılık bulamayınca Türkleştiler

Yabancıların Türkiye’de mülk edinme isteği, vatandaşlık statüsünü değiştirmeye bile zorluyor.

Abone ol


Yabancıların Türkiye’de mülk edinme iştahı, vatandaşlık statüsünü değiştirmeye bile  zorluyor. Karşılıklılık ilkesi gereği, Türkiye’de taşınmaz  varlık sahibi olamayan Azeriler, İstanbul’da konuta yatırım  yapabilmek için Türk vatandaşı olmaya başladı. Sinpaş GYO Pazarlamadan Sorumlu Genel  Müdür Yardımcısı Seba Gacemer,“Özellikle Körfez ülkeleri, Katar ve Azerbaycan’dan çok müşterimiz oluyor. Ancak  karşılıklılık kuralı olduğu için ev satın alamıyorlar. Önceden şirket  kurarak bu sorunu aşıyorlardı. Ancak şimdi Türk vatandaşı da  olmaya başladılar” dedi. Gacemer, bir Azeri müşteriye Sinpaş’ın projelerinden toplam 15 daire sattıklarını belirterek, “Sadece ev alabilmek için, uğraştı ve Türk vatandaşı oldu. Bu yolu seçen müşterilerimizin sayısı artıyor. Eğer karşılıklılık konusu bir şekilde aşılırsa Türkiye’den ev alan yabancı sayısı ciddi biçimdeartacaktır. İlgi büyük. Önemli  talepler alıyoruz; fakat satamıyoruz. Bazı bölgelerde yabancı uyruklular Türk vatandaşı olsalar bile  askeriyeden, ilgili valiliklerden ve çeşitli kurumlardan izin almak zorunda kalabiliyorlar” diye konuştu.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK YAPAY GÖLETİ LAGÜN’DE

Sinpaş GYO’nun İstanbul Sancaktepe’de inşa ettiği 515 konutluk Lagün’de sorularımızı yanıtlayan Seba Gacemer, bu projeye de yabancıların ilgisinin  yoğun olduğunu söyledi. Gacemer, Lagün’ün aile hayatına  yönelik bir konsepti olduğunu ifade ederek, “En küçük konut  209 metrekare. Çok odalı ve aile hayatının gereksinimlerini karşılayacak geniş ölçülerde bir yapılaşma var” dedi. Gacemer, 4 etaptan meydana gelen ve ilk 2 etabında yaşamın başladığı Lagün’ün 26 bin metrekarelik büyüklüğüyle Avrupa’nın en büyük yapay göletine de ev  sahipliği yaptığını kaydederek, şu bilgileri verdi: “Yurtdışından bazı proje geliştiriciler Lagün’ü görüp know how almaya geliyorlar. Lagün’de sadece balıklar için 60 bin Euro harcadık. Golden tench adındaki balıklardan 12 bin tane aldık. Balıklar ve bitkiler ile doğal bir ortam oluşturduğumuz göletle ilgili toplam bütçenin yarısından fazlası bu doğal organizmalara ayrıldı. Hatta, Bristone’un yan  ürünü olan ve gölette kullanılan izolasyon malzemesi EPDM ile ilgili zirveyi, 32 ülkeden katılımla Lagün’de yapmak istiyorlar.”

Kemer Country’nin muadili olacak proje

Kemer Country’nin  muadili olacak proje Sinpaş GYO’nun Lagün’e komşu denebilecek bir parselde  yer alan Binicilik Kulübü’ne ait arsayı da bir süre önce aldığını  hatırlatan Seba Gacemer, “Sevenler arazisi olarak anılan bu alanda Lagün’ün devamı gibi kabul edilebilecek bir proje  daha yapacağız. Yine su konsepti ve aile yaşantısı öne çıkacak” dedi. Gacemer, 350-400  civarında konutun yer almasını planladıkları  projede ova ve arkasındaki dağ manzarasına göre bir çalışma yapacaklarını söyledi.

Lagün’ün ruhunda modern country tarzı olduğunu vurgulayan Gacemer, şöyle konuştu: “Proje başlarken binicilik ve spor buradaki yaşamla iç içe olsun istemiştik. Sevenler arazisinde de binicilik kulübünü  koruyacağız. Anadolu yakasının federasyona bağlı tek binicilik kulübü burası. İnsanlar da bu konseptle yaşamayı çok  sevdi. Kulüptekilere ev sattık; burada yaşayanlar kulübe üye oldu. Yeni projemizde de kulübü kapsamış olacağız. Kemer Country gibi sporla anılan bir site Anadolu yakasında yok. Oranın muadili olacak gibi düşünülebilir.”

GAZETE HABERTÜRK