BIST 9.577
DOLAR 34,02
EURO 37,93
ALTIN 2.820,86
HABER /  GÜNCEL

Kars adayından engelli hamlesi

Kars'ta, "www.karsmanset.com" adlı internet sitesinin, milletvekilliği aday adayları arasında yaptığı ve her bilgisayardan bir kez katılımın sağlandığı ankete 1.sırada çıkan Ömer Erim Baştimar Kars ilindeki engelli çocuklar için çalışma başlattı.

Abone ol

Baştimar köy gezilerinde tanıdığı Serebral paralizi (doğum sırasında oksijensiz kalma nedeniyle beyinin hasar görmesi) hastası Selenay Adıgüzel'in yürüyebilmesi ve kollarını kullanabilmesi için çalışma başlattı.

Selenay Adıgüzel hakkında bilgi veren Baştimar, Selenay'ı Kars'ın Akyaka ilçesinde tanıdığını belirtti.

Selanay'ı tanıdıktan sonra bir çalışma başlattığını ifade eden Baştimar, araştırmaları sonucunda Akyaka'da 33 Kars genelinde 4 bin100 Serebral Paralizi hastası bulunduğunu öğrendiğini kaydetti.

Küçük Selenay'dan çok etkilendiğini belirten Baştimar şunları söyledi: ''Eminim başbakanımız sayın Recep Tayip Erdoğan küçük Selenay'ı duyduktan sonra bu durumdaki tüm küçük Selenaylar kurtarılmış olacak. Bu çocuklarımızın iyi bir fizik tedaviyle ellerini ve ayaklarını büyük oranda kullanabileceklerini öğrendim. Bu yavrularımızın fizik tedavi merkezlerine ihtiyaçları var. Kars merkezde 6 fizik tedavi merkezi varmış bunlardan 2'si kapanmış. Ama ilçelerdeki bu çocuklarımızın Kars'taki fizik tedavi merkezlerine gelmesi çok zor. Bizim ilçelere gerek devlet gerekse özel hiç fark etmez devreye girerek fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezleri açtırmamız gerekiyor ve bunu da mutlaka yapacağız. Bir ilçede bir çocuk da olsa onun tedavisi için bunu yapacağız. Peygamber efendimizin de bu konuda emri var, ''bir insanı kurtaran insanlığı kurtarmış olur'' hadisi şerifinde. Ben de iş adamlarıyla görüşmeye başladım inşallah bunu başaracağız''

Baştimar küçük Selenay'ın bazı sorunlarını Ankara'ya taşıdığını belirterek, ''sağolsun SÇHEK'den sorumlu devlet Bakanımız sayın Selma Aliye Kavaf'ın eski danışmanlarından Osman Bekar bey ile görüştüm, durumu anlattım. Bekar'ın girişimleriyle yetkililer Selenay'ın babası Paşa Adıgüzel'e ulaşmışlar.Küçük Selenay artık emin ellerde inşallah.Ailesi de çok sevinçli'' dedi.