Rezilliğin son perdesi! 2 çocuk annesi kadın kayınpederi ile resmi nikah kıydı. Amaç, emekli maaşını alabilmek.
Abone ol Adana'da iki çocuk annesi dini nikahlı bir kadının, emekli maaşını alabilmek için kayınpederi ile resmi nikah kıydırdığı ileri sürüldü.Emekli muhasebecinin oğlu, 8 yıldır ölen babasının maaşını çeken yengesi ve öz kardeşine karşı hukuk mücadelesi veriyor.
MAHKEMEYE GİTTİLER
Orduda yüzbaşı iken görevinden ayrıldıktan sonra bir firmada muhasebe müdürlüğü yaparken emekli olan Adana'nın tanınmış ailelerinden Selahittin Özgen'in (85) çocukları, babaları ölmeden önce öz kardeşi ve yengelerinin gerçekleştirdiği nikah işlemini mahkemeye taşıdı.
Salih Arpat, Ercihan, Uğur ve Bahadır adlı 4 çocuk babası Selahittin Özgen, 1997 yılında eşi Semiha Özgen'i kaybetti. Selahittin Özgen, geçirdiği ameliyat sonrası bakıma muhtaç hale gelince ortanca oğlu Salih Arpat Özgen (61) babasına bakmaya karar verdi. Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde babasına bir ev ve bakıcı tutan Özgen, haftada bir kez Adana'dan giderek babasının ihtiyaçlarıyla ilgilendi.
Salih Arpat Özgen, babasına büyük itinayla baktığını, bu sırada İstanbul'da yaşayan kardeşi Bahadır'ın Mersin'e yerleşmeye karar verdiğini, kendisinin de yardımcı olduğunu anlatarak, "Bu arada babamın yaşadığı evde yangın çıktı. Babam da İstanbul'dan gelen kardeşim Bahadır (55) ve dini nikahlı eşi Günnur Güllüler (49) ile birlikte yaşamaya başladı. Kardeşime Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde 3 katlı bir ev aldım. Kardeşim, eşi ve babam burada yaşamaya başladı. Ama daha sonra babamı bize göstermez oldular"
iddiasında bulundu.
O ZAMAN YATALAKTI
Babasının ölmeden önce kardeşinin dini nikahlı eşi Günnur Güllüler ile 8 Ağustos 2000 tarihinde nikah kıydırdığını söyleyen Özgen, "Babamın öz kardeşimin dini nikahlı eşiyle evlendirildiğini babam öldükten sonra öğrendim. Kardeşim bana babamın mevlidinde, 'Babama kendi iki çocuğumun annesiyle nikah yaptırdım' dedi. O an kafamdan aşağıya kaynar sular döküldü. Bir insan nasıl olur da kendi çocuklarının annesi ile babasına nikah yaptırır? Bunu hala anlamış değilim. Üstelik o zaman babam yatalaktı ve aklidengesi yerinde değildi.
Evlenmesi için mutlaka rapor alması gerekiyordu. Üstelik babamla Günnur arasında tam 44 yaş fark var. Ayrıca yengem Günnur, Bağ-Kur'dan babasının maaşını alabilmek için kardeşimle nikah kıydırmıyordu. Babamın maaşı daha fazla olduğu için kendi babasının maaşından vazgeçti" diye konuştu.
Kardeşi Bahadır'ın yatalak babasına bakması karşılığında nikah kıydırdığını ileri sürdüğünü söyleyen Özgen, "Babam nikah yapıldıktan 4 ay sonra 31 Aralık 2000 tarihinde hayatını kaybetti. Babam öldükten sonra maaşına göz diken kadından kurtulması için mücadelemize bütün kardeşler olarak başladık" ifadelerini kullandı.
Özgen, kardeşi Bahadır'ın Günnur Özgen ile dini nikah ile evlendiğini ve iki çocukları olduğunu, kardeşinin eşini yatalak ve akli dengesi yerinde olmayan babasına mirasçı yapabilmek ve emekli maaşını alabilmek için evlendirdiğini ileri sürerek 2006'da Mersin 2. Aile Mahkemesi'ne dava açtığını söyledi. Özgen, "Ancak onlar da savunmalarında evlenmenin hukuka aykırı olmadığını, babasına kendisinden başka kimsenin bakmadığını, bakıma muhtaç olduğu için nikah kıydırdıklarını söyleyerek savunma yaptılar.
Savunmalarında Bahadır ve Günnur Özgen'in nikahsız yaşadığı ve iki çocuklarının bulunduğunu da itiraf ettiler. Buna rağmen Mersin 2. Aile Mahkemesi bizim aleyhimize karar vererek nikahın iptali istemimizi reddetti. Ancak ben Yargıtay'a gidip bu işin peşini bırakmayacağım" şeklinde konuştu.
Salih Arpat Özgen, kardeşinin iki çocuğunun annesi Günnür Özgen'in 8 yıldır babasının aylık en az bin 500 YTL emekli maaşını aldığını belirtti.