BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL

Kargoda cenaze unutuldu

İstanbul'dan Trabzon'a uçakla getirilen cenaze kargo bölümünde unutulunca geri götürüldü

Abone ol

Giresun'un Görele ilçesine bağlı Çavuşlu beldesine defnedilmek üzere THY uçağı ile İstanbul'dan Trabzon'a getirilen cenaze, uçağın kargo bölümünde unutulunca geri götürüldü.
Alınan bilgiye göre, İstanbul Süreyya Paşa Hastanesi'nde bir süredir kanser tedavisi gören Abdullah Sümerkant (73), önceki gün hayatını kaybetti. Oğlu Talip Sümerkant ile yakınları, cenazeyi, doğum yeri Giresun'un Görele ilçesine bağlı Çavuşlu beldesine defnetmek üzere Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan THY'nin saat 18.30 uçağı ile Trabzon'a götürdüler.
Uçaktan inen Talip Sümerkant ile yakınları, bir süre kargo bölümündeki cenazenin kendilerine teslim edilmesini beklediler. Ancak, cenazenin yanlışlıkla uçağın kargo bölümünden indirilmeyerek saat 20.30'da Sabiha Gökçen Havaalanı'na geri götürüldüğünü öğrendiler.
THY yetkilileriyle görüşen Sümerkant, cenazenin bir an önce kendilerine teslim edilmesini istedi.
Bunun üzerine THY yetkilileri, Sabiha Gökçen Havaalanı'ndaki cenazeyi, karayoluyla İstanbul Atatürk Havalimanı'na THY'nin saat 23.30'daki İstanbul-Trabzon seferini yapacak uçağa yetiştirmeye çalıştılar.
İki havaalanı arasındaki cenaze nakli gecikince uçak yaklaşık 1.5 saat havalimanında bekletildi. Kargo bölümüne konularak saat 02.30'da Trabzon Havaalanı'na getirilen cenaze, yakınlarına teslim edildi.
Abdullah Sümerkant'ın yakınları başka bir yanlışlık yaşamamak için tabutun üzerindeki yazıları titizlikle kontrol ederken, olayla ilgili açıklama yapmaktan kaçındılar.
Sümerkant'ın cenazesi daha sonra cenaze arabasıyla Giresun'a götürüldü.
Bu arada, benzer olayın önceki gün akşam da yaşandığı, Bayburt'ta defnedilmek üzere uçakla İstanbul'dan Trabzon'a getirilen cenazenin yanlışlıkla geri götürüldüğü, cenazenin daha sonra tekrar Trabzon'a getirilerek yakınlarına teslim edildiği öğrenildi.