BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Kargo uçaklarına yeni yön

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Habip Soluk, kargo uçaklarının yeni adresini açıkladı

Abone ol

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Habip Soluk, Atatürk Havalimanındaki yangın nedeniyle kargo uçuşlarının Çorlu ve Sabiha Gökçen havaalanlarına yönlendirildiğini bildirdi.

Soluk, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Binası'nda, Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla yapılan değerlendirme toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, havalimanındaki hava trafik hizmetlerinin normal olarak yürütüldüğünü kaydetti.

Yangının kontrol altına alınarak, dış hatlar terminali binasına sirayetinin önlendiğini ve bu şekilde bir facianın önüne geçildiğini dile getiren Soluk, yangının söndürülmesinde büyük emeği geçen Büyükşehir Belediyesi, Hava Harp Okulu ve diğer tüm ekiplere teşekkür etti.

Soluk, bir soru üzerine, “Yangın nedeniyle Atatürk Havalimanı'na yönelik kargo uçuşları, Çorlu ve Sabiha Gökçen havaalanlarına yönlendirilmiştir. Tarifeli kargo uçuşları için çalışmalar başlatılmış olup, en kısa sürede kademeli olarak bu uçuşların Çorlu Havaalanı'na yapılması planlanmaktadır” dedi.