BIST 8.876
DOLAR 34,27
EURO 37,50
ALTIN 2.928,22

Kargası ölünce kansere yakalandı

Kargası ölünce kansere yakalandı

İstanbul Üsküdar'da esnaflık yapan Şeref Yaman, annesi ölen ya da yardıma muhtaç kargalara sevgiyle bakıyor.

Kargası ölünce kansere yakalandı

Elektrik dükkanı sahibi 58 yaşındaki Yaman'ın kuş sevgisi bir başka. Kanarya, muhabbet kuşu, papağan, kumru ve güvercin gibi kuşlar yerine çok zeki olduğu bilenen kargaları besleyen Yaman, bakımını yaptığı kuşları daha sonra doğaya bırakıyor.

Kargası ölünce kansere yakalandı

Annesi tarafından terk edilmiş, yaralı, uçamayan kargalara şefkat elini uzatan Yaman'ın, rahatsız edici sesi nedeniyle pek sevilmeyen bu kuşlara gösterdiği ilgi dikkat çekiyor.

Kargası ölünce kansere yakalandı

Çevresinde "karga babası" olarak tanınan Yaman, Üsküdar'da 45 yıldır elektrik dükkanı olduğunu belirterek, kargalarla yolunun, iş yerinin karşısındaki kasaba gittiği bir gün kesiştiğini söyledi.

Kargası ölünce kansere yakalandı

Güvercin besleyen birinin, yumurtalarını yediği için kargayı zehirlemek amacıyla atık et aldığını dile getiren Yaman, şöyle devam etti: "Ben unutmuştum, aradan 3 gün geçti. Anne karga öldükten sonra yuvasından aşağı düşmüş. Biraz sonra yavrusunun annenin yanına geldiğini gördüm ve onu aldım. Dükkanımın üstünde teras var. Belki başka bir karga gelir de yardımcı olur, diye oraya bıraktım. Akşam, bıraktığım yerde aç, susuz beklediğini gördüm. Beni görünce kanatlarını çırpa çırpa yanıma geldi. Ben de alıp dükkanda bakmaya başladım. Bu yavru bana çok alıştı. Ne dersem yapıyordu. 'Git' diyordum gidiyordu. 'Gel' diyordum geliyordu. 'Kaldır başını öpeyim seni' diyordum. Öpüyordum boğazının altından. Karga sevgisi böyle başladı. Çocukken kargaları hiç sevmezdim. Şimdi kargaların hepsini seviyorum. Kargaların hepsi gelse, hepsine bakarım. Bu nedenle çevremdekiler bana 'karga babası' diye hitap ediyor."