Karayolları, köprü zamlarının durdurulması kararına itiraz edeceğini duyurdu. İşte itirazın gerekçesi..
Abone olKarayolları Genel Müdürlüğü, Ankara 10. İdare Mahkemesinin, köprü ve otoyol araç geçiş ücretlerine yapılan zammın iptaline dönük kararının ardından, itiraza hazırlanıyor.
Konuya ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, iptal kararını bir üst mahkeme olan Danıştay'a götüreceklerini açıkladı.
GEÇİŞ ÜCRETLERİNDE EN AZ 1 AY ESKİ ÜCRETE DÖNÜŞ YOK
Köprü ve otoyol geçiş ücretlerinin bugünden itibaren eski seviyesine çekilip çekilmeyeceğine ilişkin soruya karşılık Turhan, mahkemenin iptal kararının kendilerine tebliğ edilmesinden itibaren 1 aylık uygulama süreleri olduğunu hatırlatarak, ''O süreyi bekleyeceğiz. Eğer o sürede Danıştay'dan karar alırsak, zamları geri almaya gerek kalmayacak'' dedi. Dolayısıyla en az bir aylık sürede, köprü ve otoyol geçiş ücretlerinin aynı kalacağını anlatan Turhan, Danıştay'dan bu sürede bir karar çıkmaması durumunda ise zam öncesi fiyatlara dönüleceğini kaydetti.
ZAM ORANININ YÜKSEKLİĞİ, YUVARLAMADAN KAYNAKLANIYOR
İdare Mahkemesinin, yapılan zammın 'fiyat artışlarıyla uyumlu olmadığı' gerekçesiyle iptale karar verdiğini de hatırlatan Turhan, şöyle devam etti: ''TÜİK ile görüşmelerimiz devam ediyor. O zaman da bu görüşleri almıştık, ama tabii fiyatların belirlenmesinde yuvarlatılmış rakamları kullandığımız için, tam olarak fiyat artış oranlarını oturtamıyoruz. Dolayısıyla bazı kesimlerde fiyatlar enflasyonun artış oranı üzerinde oluyor, bazılarında altında oluyor. Ama hukuk ne derse onu yapacağız, işin özü bu.'' Ankara 10. İdare Mahkemesi, CHP'li Mehmet Sevigen'in, 31 Ağustos 2006 tarihinde İstanbul Boğaz köprülerine yüzde 33, paralı otoyol geçiş ücretlerine ise yüzde 20 oranında yapılan zammın iptali istemiyle açtığı davayı sonuçlandırmış, köprü ve otoyol araç geçiş ücretlerine yapılan zammın iptaline karar vermişti.