BIST 9.976
DOLAR 33,99
EURO 38,06
ALTIN 2.829,33
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Karayollarında son durum

Karayollarının çeşitli kesimlerinde sürdürülen yapım, bakım ve onarım çalışmalarından dolayı ulaşıma kontrollü olarak izin veriliyor.

Abone ol

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Ankara-İstanbul Otoyolu’nun Gümüşova-Gerede Kesimi Bolu Dağı Tüneli’ndeki jet-fanlara ait pervane kanatlarını yenileme işlemleri nedeniyle İstanbul-Ankara istikametinin bugün 08.00–18.00 saatleri arasında iki şerit trafiğe kapatılarak, ulaşımın tek şeritten kontrollü olarak sağlanacağı bildirildi.

Antalya-İçe il sınırı-Anamur yolunun 36-39’uncu kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 10.00–11.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapatılacak.

Söğüt-Korkuteli-Antalya yolunun 25-27’inci kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 14.00–16.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapalı olacak.

Denizli-Acıpayam ayrımı-Tavas yolunun 8-13’üncü kilometreleri arasındaki Akyer mevkiinde sürdürülen patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle belirtilen kilometreler arasında yol trafiğe kapatılacak ve ulaşım servis yolundan sağlanacak.

Mekece-Bozüyük yolunun 41-42’inci kilometreleri arasında bulunan Karasu19 Köprüsü üzerinde buz önleme sistemi yapılması nedeniyle sağ taşıma yolu trafiğe kapalı olacak ve ulaşım diğer şeritten iki yönlü olarak verilecek.

İzmir-Manisa yolunun 0-3’üncü kilometreleri arasındaki (Sabuncu Beli-Beşyol köyü yol ayrımı) asfaltlama çalışmaları nedeniyle Manisa-İzmir istikameti trafiğe kapatılarak ulaşım diğer istikametten iki yönlü olarak sağlanacak.

Açıklamada, kara yollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması, zincir, takoz ve çekme halatı bulundurulması, aşırı yağış alan yörelerde ani heyelan ve çökme olaylarına karşı dikkatli olunması istendi.