BIST 9.109
DOLAR 34,25
EURO 37,63
ALTIN 2.918,63
HABER /  DÜNYA

Karayılan paketlenecek mi?

PKK’nın lider kadrosundan Karayılan’ın Türkiye'ye paketleneceği konuşuluyor.

Abone ol

Ankara kulislerine PKK"nın lider kadrosundan Murat Karayılan"ın "paketlenerek" Türkiye"ye verileceği bombası düştü. İran operasyonunda yaralanıp tedavi gören terörist için Barzani"nin, Irak ve ABD yetkilileri ile pazarlıkların sürdüğü öğrenildi.

BARZANİ"NİN ELİNDE Mİ?

Başkent kulislerinde pazarlık iddiası ile ilgili şunlar ileri sürülüyor: "İran"ın Kandil Dağı"nı hedef alan operasyonlarında yaralanan Murat Karayılan, Mesut Barzani liderliğindeki IKDP güçlerine bağlı bir hastanede tedavi altına alındı. Türkiye, 17 Temmuz"da ABD ve Irak nezdinde, "Artık Türk kamuoyunun yakından hissedeceği bir şey yapınız" mesajını verdikten bir süre sonra, Ankara"ya Karayılan"ın yaralandığı ve tedavi gördüğü bilgisi geldi. Bu duyumlar üzerine harekete geçen Türk güvenlik birimleri, Karayılan"ın Türkiye"ye verilmesi için Barzani, Irak yönetimi ve ABD Kuvvetleri yetkilileri ile temasa geçti."

Dışişleri Ortadoğu Dairesi"nin geçen haftadan beri kendi içinde düzenli değerlendirmeler yaptığı da öğrenilirken, "Karayılan pazarlığı" iddiasıyla ilgili Hürriyet"e konuşan bir yetkili, sadece "Olabilir. Kimseden detay beklemeyin" demekle yetindi. Dışişleri Sözcüsü Tan da konuyla ilgili şunları söyledi: "Bu mücadele sürecektir ve neticede PKK terör örgütü mutlaka ve mutlaka yenilecektir. Biz de bunun somut bir şekilde ortaya çıktığını çok yakında göreceğiz. Bunlar, belli gizlilik içerisinde, belli program ve zamanlama içerisinde yürütülen faaliyetlerdir."