BIST 10.682
DOLAR 32,54
EURO 35,14
ALTIN 2.463,23
HABER /  POLİTİKA

Karayalçının DTPye tavsiyesi

SHP lideri Murat Karayalçın, DTP'nin sizleşiriz sözüne tepki gösterdi.

Abone ol

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, ''(Benim partimi kapatın) diye var gücü ile çaba gösteren yöneticilerin üyelerin olduğun bir partinin kapatılmasını son derece yanlış görüyorum'' dedi.

''ZORLAYICI DİPLOMASİ''

TBMM'den tezkere çıkarılmasını desteklediklerini, ''ancak tezkerenin son çare olmasını, her türlü diplomatik çaba sergilenmeli görüşünü savunduklarını'' anlatan Karayalçın, ''zorlayıcı diplomasi'' işlediğini söyledi.

Gelen duyumların ''terör örgütünün kamplarının bugüne kadar hiç olmadığı şekilde tecrit edildiği yönünde olduğunu'' anlatan Karayalçın, ''Bu gelişmenin elde edilmesinin pahasının yüksek olabileceğine ilişkin önemli iddialarla karşı karşıyayız. ABD'nin olası İran operasyonunda acaba Türkiye yer alma sözünü mü verdi? Acaba Türkiye genişletilmiş ortadoğu anlayışı içinde Amerikanın olası bir operasyonu içinde yer mi alacak?'' diye konuştu.

Bazıların ''PKK'yı kınarsak sizleşiriz'' dediğini belirten Karayalçın, ''Ne olur bizleşirseniz? Biz kimiz? Biz Kürt sorunu ile PKK'yı ciddiyetle ayıran, Kürt sorununun sahibi olan ama PKK ile sonuna kadar mücadele kararlılığını taşıyan bir partiyiz. Tavsiye ederim bizleşin'' dedi.