Ankara belki de tarihinin en sıcak en uzun gecesini yaşadı. Özel Kuveetler binasında meğer deprem yaşanmış...
Abone olİNTERNETHABER- Özel Kuvvetler'e bağlı seferberlik binasında aramanın neden 11 saat sürdüğü ortaya çıktı.
Asker ile yargı arasında büyük bir mücadele yaşandı. yaşanan çekişme operasyona damgasını vurdu.. Aramaya gelen hakim kendilerine direnen askeri personele kızarak odaları mühürletti.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast iddiasıyla ilgili soruşturma da bir ilk daha yaşandı.
BÜYÜK GERİLİM
Asker ile sivil arasında sıcak saatler yaşandı. Herkesin uyuduğu vakitte askeri binada büyük bir hareketlilik yaşandı..
Eski adı Özel Harp Dairesi olan Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı Seferberlik Tetkik Kurulu'nun (STK) Kirazlıdere'deki Ankara Bölge Başkanlığı'nda taraflar deyim yerindeyse kapıştı..
SAVCI VE POLİSLER DÜN SAAT 19.00'DA GELDİ
Terör ve organize suçlara ilişkin soruşturmalara bakmakla görevli 3 Cumhuriyet Savcısının eşliğinde, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polisler dün akşam saat 19.00 sıralarında arama yaptı.
ASKERİ SAVCI DİRENDİ
Ancak askeri savcı arama için gelen savcı ve polislere direndi.. Askeri savcı "Burada arama yapamazsınız yetkiniz yok" diyerek aramayı engelledi.. Arama icin gelenler hakimin arama kararını gösterdi ancak askeri savcı bir türlü ikna olmadı.
ASKERİ SAVCI SADECE SUBAYLARIN ODASINI AÇTIRDI
Askeri savcı, sadece görevli personelin odasında ve kullandığı bilgisayarlarda arama yapılabileceğini savundu. Ancak mahkemenin genel bir arama kararı alındığı askeri makamlara anlatıldı.
HAKİM GECE YARISI BİNAYA GELDİ
Kriz bir türlü aşılamadı. Savcı arama emri veren hakimi aradı. Devreye giren hakim Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimi de saat 02.00 sıralarında binaya geldi..
ARAMA YAPTIRILMAYAN ODALAR MÜHÜRLENDİ
Hakimin de çabası yeterli olmadı. Askeri savcı geri adım atmayınca çileden çıkan hakim, saat 06.00 sıralarında arama yaptırılmayan bütün odaları mühürleterek binadan ayrıldı.
DELİLLER YOK EDİLECEĞİ ŞÜPHESİ
Karar için mesai saati bitimi beklenerek bilgi sızması önlendi. Mahkeme kararı güvenlik önlemi de alınması için özel bir kurye ile Emniyet'e de iletildi. Savcı Bilgili, "delillerin yok edileceği şüphesi" ile harekete geçti. Arama kararında iki subayın evinde el konulan Bilgisayarlardan elde edilen ipuçlarının etkili olduğu belirtiliyor.
Mahkeme kararı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 250. maddesinde tanımlı "terör ve devletin güvenliğine karşı" işlendiği iddia edilen suçlarla ilgili özel yetkili savcının talebiyle alındı.
NELER YAPILDI?
Edinilen bilgiye göre, geçen cumartesi günü gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan iki subayın bürosunda yapılan aramada, bazı belge ve dokümana el konulurken, bu kişilere ait bürolardaki bilgisayarların harddiskleri de kopyalandı.