BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Karadon iki madenciyi aldı vermiyor

Göçük altındaki iki madenciye hala ulaşılamadı. Devlek, kayıp madencilerin ailelerine maaş bağladı.

Abone ol

Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağındaki grizu patlamasının ardından oluşan ana göçüklerin kaldırılmasına rağmen cesetlerine rastlanılamayan 2 madencinin ailesine, ölüm aylığı ve ölüm gelirinin bağlandığı bildirildi.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Taşkömürü Karadon Ocağı'nda 17 Mayıstaki iş kazasında vefat eden ancak henüz göçükten çıkartılamayan Engin Düzcük'ün hak sahiplerine 21 Mayısta, Dursun Kartal'ın hak sahiplerine de 27 Mayısta gelir ve aylık bağlama işlemlerinin ihtiyaten yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Sigortalılarımız Dursun Kartal'ın hak sahiplerine 23/06/2010 tarihinde, Engin Düzcük'ün hak sahiplerine ise 26/06/2010 tarihinde ölüm gelir ve aylıkları PTT aracılığıyla ödenecektir. Ayrıca, Zonguldak Valiliğince Dursun Kartal'ın nüfustan düşürülme işlemi tamamlanmış, Engin Düzcük'ün nüfustan düşürülme işlemi de sonuçlanmak üzeredir. Kurumumuzca herhangi bir gecikme ve mağduriyete neden olunmadan sigortalılarımızın hak sahiplerine gelir ve aylıkları bağlanmıştır."