BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Karadeniz facia atlattı

Trabzon'a bağlı bir köyde meydana gelen heyelanda bir okul, bir cami yıkıldı

Abone ol

Trabzon'un Araklı ilçesine bağlı bir köyde meydana gelen heyelanda bir okul, bir cami, bir Kuran kursu binası ve 3'er katlı iki bina yıkıldı. Binalar önceden boşaltıldığı için büyük bir facianın önünü geçilmiş oldu.

Araklı ilçesinin Taşönü köyündeki bir taşocağının üst kısmında bulunan köye ait ilköğretim okulu, cami ve Kuran kursu binası ile Zeynel Abidin Çebi ve Abdullah Çebi'ye ait 3'er katlı binanın üzerinde bulunduğu zemin taşocağına doğru kaydı.

Arazi, üzerinde bulunan binalarla birlikte büyük bir gürültüyle taşocağında açılan boşluğa doldu. Olayda, ölen ya da yaralanan olmadı.

Okul, cami, kuran kursu ve iki binanın, heyelan tehlikesi nedeniyle köyün muhtarı İsmail Çebi'nin girişimleriyle kısa bir süre önce boşaltıldığı öğrenildi.

Taşönü İlköğretim Okulu öğrencileri köydeki sağlık ocağında eğitimlerine devam ediyor.

Elektrik hatlarının kopması nedeniyle köye elektrik verilemediği belirtildi. Bayındırlık İl Müdürlüğü ekiplerince olay yerinde hasar tespit çalışmalarına başlandı. Heyelan tehlikesi olan bölgelerde bulunan bazı evler de tedbir amaçlı olarak boşaltıldı.

Köy muhtarı İsmail Çebi, 8 yıldan beri böyle bir felaketin yaşanmaması için çaba sarf ettiklerini, seslerini duyuramadıklarını söyledi.