BIST 9.109
DOLAR 34,27
EURO 37,65
ALTIN 2.916,83
HABER /  DÜNYA

Karaçide korkunç katliam!

Pakistan'da ''Kutlu Doğum Haftası''nın kutlandığı parkta meydana gelen patlamada 47 kişi öldü

Abone ol

Pakistan'ın Karaçi kentinde bu akşam düzenlenen bombalı saldırıda ölenlerin sayısı 47'ye yükseldi. Bombalı saldırının bir intihar komandosu tarafından düzenlendiği belirlendi.


Karaçi polis müdürü Niyaz Sıddıki, Sünni Tehrik grubunun liderlerinin arkasında oturan intihar komandosunun kendisini havaya uçurduğunu söyledi.
Sıddıki, 5 kilo patlayıcı kullanan intihar komandosunun cesedinin parçalarını patlama bölgesinde topladıklarını ifade etti.

İçişleri Bakanı Aftab Ahmed Han Şerpao, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, 47 masum insanın hayatını kaybettiği olayın üzücü olduğunu belirtti.

Polis ve sağlık yetkilileri, Karaçi'nin Nishtar Parkı'ndaki "Kutlu Doğum Haftası" nedeniyle düzenlenen dini töreni izleyen gazeteci ve foto muhabirlerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin yaralandığını kaydetti.

Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmazken, yetkililer, Sünni çoğunlukla Şii azınlığın birarada yaşadığı Karaçi'de düzenlenen saldırının arkasında mezhepler arası gerilimin olduğunu belirtiyorlar.