BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Karabulut cinayetinde yeni tartışma

Münevver Karabulut'un öldürülmesine ilişkin olarak Cem Garipoğlu' nun davasında, Garipoğlu'nun son durumuyla ilgili ailesininde bulunduğu mahkeme sonuçlandı.

Abone ol

Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili davaya gelen Adli Tıp raporunda çamaşır sepetindeki kıyafetlere kan lekesinin sıçrama ve fışkırmayla bulaşmadığı belirtildi. Karabulut ailesinin avukatları rapora tepki gösterdi.

Adli Tıp Kurumu raporunda, çamaşır sepetinde bulunan kıyafetlerde tarif edilen kan lekesi modellerinin şekil, dağılım tipi ve dağılım yoğunluğu özelliklerine göre kıyafetlerdeki kan lekelerinin sıçrama ve fışkırma tipi kan lekesi modelleri olmadığı belirtildi.

Tarif edilen modellerin transfer tipi kan lekesi modelleri olduğu kanaatine varıldığı, dağılım ve yoğunlukları dikkate alındığında bir yüzeydeki yoğun miktardaki kanın silinmesi ile oluşmasının mümkün olmadığı ve yüzeyde bulunan az miktardaki küçük boyutlu lekelerin silinmesi ile oluşabileceği kaydedilen raporda, sepette bulunan gömlekte ve pantolonda, kan lekesinin bu kıyafetler çıkarıldıktan sonra çamaşır sepetinde bulunabilecek kanlı başka bir cisimden bulaşmış olmasının da mümkün olabileceğini ifade edildi.

Duruşmada söz alan müdahil avukatı Rezan Epözdemir, raporu kabul etmediğini, Adli Tıp Kurumu ile aralarında teknik konularda husumet olduğunu belirterek,''Raporun objektifliğine inanmıyoruz. Çamaşır sepetinde kanlı iç çamaşırları haricinde bir iç çamaşırı ve kıyafet daha vardır. Bunların üzerinde kan lekesi yoktur. Sürtünmeyle kan lekesi bulaşsaydı, bu kıyafetlere de bulaşırdı'' dedi.

Heyet Başkanı Yıldırım, sanıklara rapor hakkında görüşlerini sordu. Sanıklar ise diyecek bir şeylerinin olmadığını dile getirdi. Sanık avukatları da raporu incelemek için süre istedi.

Cem Garipoğlu'nun tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, raporun fiziki evrağının dönüşünün beklenmesine ve sanık avukatlarına beyanda bulunmaları için süre verilmesine hükmederek, duruşmayı erteledi.