BIST 9.577
DOLAR 34,00
EURO 37,88
ALTIN 2.824,81
HABER /  GÜNCEL

Karabük halkı sokaklara döküldü

Kardemir Karabükspor'un Süper Lig'e çıkmasının kesinleşmesinin ardından Karabük halkı sokaklara döküldü.

Abone ol

Bank Asya 1.liginde deplasmanda Çaykur Rizespor'u 3-0 yenen Kardemir Karabükspor, matematiksel olarak da Süper Lig'e çıkmayı garantiledi. Maçın bitiş düdüğü ile Karabük halkı ellerinde bayraklarla sokaklara döküldü.

Deplasmanda Çaykur Rizespor'u 3-0 yenen Kardemir Karabükspor, 2010-2011 futbol sezonunda Süper Lig'de mücadele edecek. Sezonun bitmesine 4 hafta kala en yakın rakibi Bucaspor'a 9 puan fark atan Kırmızı-Mavililer, böylece Süper Lig'i matematiksel olarak garantiledi.

Rize maçından sonra Karabükspor bayrağını kapan taraftarlar sokaklarda zafer şarkıları söyledi. 300 kadar araçtan oluşan konvoy Karabük sokaklarında korna çalarak gezdi.

Emniyet güçleri, aldıkları önlemlerle olumsuz bir olayın yaşanmasını engelledi.


STAT İÇİN PARA AKTARILDI

Ak Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan, Necmettin Şeyhoğlu stadyumunun genişletilmesi için 3 milyon 500 bin TL para aktarıldığını belirtti. Takımın Süper Lig'de karşılaşmaları oynayacağı stadın 6 bin 500 kapasiteli olduğunu, bunu 14 bin civarına çıkarmak istediklerini anlatan Ceylan, ''Stat için Devlet Planlama Teşkilatı'ndan ön ödenek olarak 3 milyon 500 bin lira aktarıldı. Tribünlerin uygulama projeleri tamamlanınca ihaleye çıkartacağız. Kaynaklar yetersiz kalırsa İl Özel İdare Müdürlüğü kaynakları kullanılacak. Kredi çekilecek. Bu konuda sponsorlar da aranıyor. Kısa sürede stadı tamamlayarak lige yetiştirmek istiyoruz. Kente yakışır, takıma yakışır bir stat olacak" dedi.

KARABÜK HALKININ SEVİNÇ GÖSTERİLERİNİ KARE KARE GÖRMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.