BIST 10.682
DOLAR 32,55
EURO 35,15
ALTIN 2.466,81
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Karabük çok daha güzel olacak!

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Belediyesi'nin çalışmaları hakında bilgi vererek icraat değerlendirmesi yaptı.

Abone ol

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Belediyesi'nin çalışmaları hakında bilgiler verdi. Başkan Vergili, 1 yıl içinde Karabük'ün yaşanabilir kent olarak çok daha iyi yerlerde olacağını belirterek, ilk önceki hedeflerinin battı çıktı, meydan düzenlemesi, arıtma tesisi, dolmuş durakları, şehrin ışıklandırılması gibi önemli projeler olduğunu kaydetti.

Vergili, “Bu anlamda 2 etapta yapılacak meydan düzenlemesi için proje çalışması son aşamaya geldi. Tabi bu meydan çalışması alt yapı ile birlikte düzenleneceği için biraz zaman alabilir. Ancak neticede Karabük çok güzel bir meydana kavuşacak. Diğer yandan en önemli projelerimiz arasında bulunan battı-çıktı ihalesini bu ay sonuna kadar yapıp, 3 ay içerisinde bu projeye başlamak istiyoruz.

Bilindiği gibi minibüs terminali ihalesi yapıldı ve KİK'ten ihaleyi alan firmanın belli olmasından sonra bu projede başlayacak. Yine bizim için çok büyük önem taşıyan arıtma tesisi için DSİ ile gerekli protokol çalışmaları tamamlandı ve 8-9 ay gibi bir süre içerisinde tesis faaliyetine başlayacaktır.Bu proje ile birlikte bizlerde bu zaman dilimi içerisinde şehir içinde ki yer altı su borularının yüzde 90 bölümünü yenilemiş olacağız ve bu konuda da çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Diğer yandan Karabük'te ışıklandırma çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda yakın süreç içinde Atatürk Bulvarı üzerinde ki çevre yolundaki yamaçlarda, yeni belediye binası, 5000 Evler girişinde ki üst geçitte ışıklandırma yaptık. Bununla birlikte gerek parkurda ve gerekse mahallelerimizde ki spor aletlerimizi yenileme çalışmalarımız için gerekli hazırlıklar içerisindeyiz” dedi.

“YENİ BİNAMIZI ÜNİVERSİTEYE VERECEĞİZ”
Başkan Vergili, seçim sürecinde verdikleri söz gereği yeni binayı üniversiteye vereceklerinin altını çizerek, “Bakın 13-15 trilyon gibi rakamlar harcanarak yeni bir belediye binası yapılmış. Şu şartlarda bu binaya hiç gerek yoktu. Biz zaman içinde şehir merkezinde bulunan belediye binamızı yeniden restore ederek tüm birimlerimizi buraya alacağız.

Burası Karabük belediyesinin çalışmaları için yeterli. Karabük'te para harcayan kesim ya emekli ya da asgari ücretli. Karabük esnafına bu kesimlerin parası gidiyor. Bu para da onlara ne kadar yeter bilinmez. Ekonomik gelişme için hükümet yetkilileri ve Karabük'ün önde gelen Ticaret Sanayi Odası gibi kurum ve kuruluşların durumu ele alması gerekli. Burada temeli olan sağlam sanayileşmeler yapmalıyız. Bakın dağın tepesine organize sanayi bölgesi yapılmış.

Şimdiki ise yine bu dağın yamacına ikinci sanayi yaparsanız ne kadar faydalı olur tartışılır. Karabük'ün geleceği 5-10 yıllık değil çok daha ileriyi düşünerek planlanmalı. Biz yatırımlarımızı bu yönde yapıyoruz. Şunu söyleyebilirim ki 1 yıl içerisinde Karabük kenti çok daha iyi yaşanılabilir bir kent olacak.Burada ki insanlar buradan gitmek yerine burada kalmayı tercih edecekler” diye konuştu.

Başkan Vergili, projeleri arasında bulunan bazı mahallelere itfaiye merkezleri kurulması yönünde gerekli çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek, kısa bir süre içinde bu projenin 5000 Evlerden başlatılacağını belirtti.