BIST 10.648
DOLAR 32,78
EURO 35,21
ALTIN 2.450,82
HABER /  SPOR

Kara Kartal Timsahı parçaladı

Beşiktaş, son üç haftadır galip gelen Bursaspor karşısında ikinci yarıda coştu

Abone ol

Türkcell Süper Lig'deki Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasının takım kadroları şöyle:

Hakemler: Tolga Özkalfa, Muhittin Gürses, Serkan Akarca

Beşiktaş: Runje, İbrahim Toraman, Koray, Gökhan Zan, İbrahim Üzülmez, Burak, Serdar Kurtuluş, Kleberson, İbrahim Akın, Delgado, Nobre

Bursaspor: Ömer Çatkıç, İsmail, Ömer Erdoğan, Frasineau, Sinan, Egemen, Sumulioski, Pancu, Serkan, Hasan, Volkan

MAÇ BAŞLADI

Karşılaşma Beşiktaşlı futbolcuların vuruşu ile star aldı... İki ekibede başarılar...

6. dakika. Karşılaşmanın ilk dakikaları orta saha mücadelesi şeklinde geride kaldı. Maçta henüz gol yok. Siyah-Beyazlı taraftarlar takımlarına müthiş bir destek veriyor.

11. dakika. Beşiktaş, sol kanattan İbrahim Toraman atak geliştiriyor. Ceza sahasına yapılan ortayı İsmail kafa ile kornere çeldi. Atış kullanıldı. Sonuç gelmedi. Meşin yuvarlak Egemen'nin kontrolünde auta çıktı.

15. dakika. Karşılaşma bu dakikalarda faullerle sık sık kesiliyor. Tempo düşük. Beşiktaş oyunu rakip yarı sahaya yıkma çabasında. Bursaspor ilk bölümlerde kontrollü futbolu tercih ediyor.

16. dakika. Bursaspor, bu anda yarı sahasından hızlı çıktı. Ceza sahasının önünde meşin yuvarlağı önünde bulan Frasineau uzak mesafeden kaleyi düşündü. Vuruş etkisiz olunca meşin yuvarlak kalenin farklı şekilde yanında auta çıktı.

17. dakika. Beşiktaş rakip kalede Burak ile etkili oldu. Siyah-Beyazlı ekibin atağında kimsenin beklemediği bir anda genç futbolcu ceza sahasının dışından sert bir şut çıkarttı. Kaleci Ömer kaleye yönelen topa kapanarak sahip oldu.

18. dakika. Bursaspor Beşiktaş ceza sahasının sağ çarprazından Pancu ile serbest vuruş kullanıyor. Siyah-Beyazlı ekip 2 kişilik bir baraj yaptı. Atış kullanıldı. Barajdan seken meşin yuvarlak aynı kanattan taça kadar çıktı.

21. dakikada Volkan'ın orta sahadan pasında Gökhan Zan'ı aşan topu kontrol eden Frasineau, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda sol çaprazdan kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı taca attı.

25. dakika. Karşılaşmada 0-0 eşitlik devam ediyor. Orta sahada Delgado bir sakatlık geçiyor. Bu futbolcunun tedavisi için oyun şu anda durmuş durumda.

 28. dakika. Beşiktaşlı İbrahim Akın, Bursalı Pancu'ya kayarak yaptığı müdahele sonrası hakemden sarı kartı gördü.

30. dakika. Beşiktaş atağında Delgado ile gelişirken Arjantinli futbolcu Egemen'in sert hareketiyle yerde kaldı. Yıldız isim bu harekete sinirlenip rakibinin üzerine yürüdü. Hakem Tolga Özkalfa iki futbolcunun arasına girerek tansiyonun yükselmesine izin vermedi.

31. dakika Serbest atış Beşiktaş'ın. Atış kullanıldı. Ceza sahasının önünde İbrahim Akın topla buluştuğu anda yerden mermi gibi bir şut çıkarttı. Kaleci Ömer yerinde bir müdahele ile topun ağlara gitmesine izin vermedi. Topa kornere çıktı. Beşiktaş bu atakta gole çok yaklaştı.

34. dakika. Bursaspor atağında Pancu, Delgado'nun arkadan sert hareketiyle yerde kaldı. Arjantinli futbolcu bu dakikalarda sinirli hareketleriyle dikkat çekiyor. Hakem henüzu sarı kartını bu futbolcuya çıkartmadı. Bursa, sağ kanattan serbest atışı kullandı. Penaltı noktası üzerine gelen topu Beşiktaş savunması karşıladı.

İlk yarıda son dakikalara doğru giriliyor. Karşılıklı ataklarla geçen mücadelede 0-0 eşitlik bozulmuş değil.

35. dakika. Bursaspor sol kanattan Volkan ile rakip kaleyi yokladı. Yeşil-Beyazlı ekibin atağında savunmasından ileri çıkan Volkan ceza sahasının dışından Beşiktaş kalesini yokladı. Vuruş isabetli olmayınca top kalenin üzerinden auta çıktı.

 39. dakika. Golü bulan taraf  Bursaspor oldu. Bursaspor atağında Beşiktaş savunmasında Koray büyük bir hata yaptı. Beşiktaş'ın savunmasından atağa çıktığı bir sırada Koray'a baskı yapan Sinan Kaloğlu, meşin yuvarlağı söküp aldı. Ceza sahasına sağ çarprazdan giren golcü isim, kaleci Runje'nin yanından düzgün bir vuruş ile rakip ağları sarstı.



Bursaspor Sinan Kaloğlu'nun şık golüyle Beşiktaş karşısında 1-0 öne geçti.

42. dakika. Beşiktaş, sahasında yediği golün şokunu üzerinden atmak çabasında. Siyah-Beyazlı ekip soyunma odasına beraberlik golünü bularak gitme çabasında.

 44. dakika. Beşiktaş atağında Burak'a Egemen'e sert girdi. Hakem Bursalı futbolcu Egemen'a sarı kartını göstürdi.

45. dakika. Bursaspor bu dakikada ani bir atakla Beşiktaş kalesinde yine tehlikeli oldu. Savunmanın arkasına sarkan Frasineau, Runje'den sıyrılıp meşin yuvarlağı ağlara bıraktığı anda yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

Ağlara giden top gol değeri kazanmadı. Beraberlik golü için ilk yarının son dakikalarında tüm hatlarıyla rakip kaleye yüklenen Beşiktaş savunmasında açıklar veriyor.

Maçın ilk yarısına 1 dakika eklendi. Beşiktaş gol arıyor. Bursaspor ilk yarıda üstünlüğünü koruma çabasında.

Beşiktaş'ın ilk yarının son bölümlerindeki baskıdan gol çıkmadı. Maçın ilk yarısı Bursaspor'un Beşiktaş karşısında 1-0'lık üstünüğü ile son erdi.

MAÇTA İKİNCİ YARI

 Beşiktaş ikinci yarıya Ricardinho değişikliği ile girdi. Oyundan çıkan isim Burak Yılmaz.

. 47. dakika. Beşiktaş oyuna az önce giren Ricardinho ile beraberlik golünü buldu. Brezilyalı yıldız, sahaya adım atar atmaz Kleberson'nun şık pasıyla girdiği pozisyonu değerlendirdi. Ceza sahasının içinde buluştuğu meşin yuvarlağı güzel bir vuruşla kaleci Ömer'nin yanından düzgün bir vuruş ile Bursaspor ağlarına bıraktı.

Ricardinho'nun bu golüyle mücadeleye şimdi 1-1'lik eşitlik geldi.

 
54. dakika. Beşiktaş bu dakikada üstünlük golünü Delgado'nun kafa golüyle buldu.

Sol kanattan Ricardinho atağı sürükleyen isim oldu. Bursa savunması topu ayak koyarak kornere çeldi. Atışı Brezilyalı isim kullandı. Ceza sahasının içine topa Delgado iyi yükselerek kafayı vurdu. Meşin yuvarlak Ömer'in uzanmasına rağmen yerden Bursaspor ağlarına gitti.

Delgado'nun kafa golüyle Beşiktaş, Bursaspor karşısıda 2-1 üstün duruma geçti.

 
60. dakika. Bursaspor'da oyuncu değişikliği. Pancu yerini Zafer Biryol'a bıraktı. 

61. dakika. Siyah-Beyazlı ekip ikinci yarıya büyük bir baskı ve gollerle başladı. Tribünde taraftarlar çoşmuş durumda. Sahada kıran kırana bir mücadele var. Bursaspor üst üste ağlarına gördüğü gollerin şokunu üzerinden atmaya çalışıyor.

 62. dakika. Bursa'da Serkan yerini Edson De Souza'ya bıraktı. Yeşil-Beyazlı ekipte teknik patron Engin İpek takımını mağlup durumdan kurtarmak için oyuncu değişikliklerine gidiyor.

 63. dakika. Beşiktaş'ta sakatlanan Delgado oyuna devam edemedi. Tigana bu oyuncunun yerine Ali Tandoğan'ı sahaya sürdü.

64. dakika. Beşiktaş bu anda 3. gole çok yaklaştı. Sağ kanattan İbrahim atağı sürükleyen isim oldu. Ceza sahasına yapılan ortayı Ricardinha kontrol etti. Brezilyalı isim yakın mesafeden meşin yuvarlağı kalenin üzerinden auta vurdu. Bursa adına şanslı bir an.

65. dakika. Beşiktaş'ta ikinci yarıdaki etkili oyununda Ricardinho büyük pay sahibi. Brezilyalı yıldız sahaya adımını attığı andan itibaren Bursaspor kalesinde etkili ataklara imzasını attı. İkinci yarıda Beşiktaş'ın çehresi tamamıyla değişti.

Ricardinho bu dakikada yine gole yaklaştı. Ceza sahasının hemen önünde uygun durumda şut şansı bulan yıldız isim vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak direğin az farkla yanından auta gitti. Beşiktaş adına şansız bir an.

 67. dakika. Bursaspor atağında, Koray kendisinden sıyrılan Sinan Kaloğlu'nu faul ile durdurdu. Hakemde Siyah-Beyazlı futbolcuya sarı kartını gösterdi.

70. dakika. Bursaspor, Beşiktaş ceza sahasının 6-7 metre kadar dışından serbest vuruş kullandı. Ceza sahasına yapılan ortada Zafer Biryol savunmanın arkasında topla buluştu. Beşiktaşlılar'ın ofsayt diye durakladığı anda kaleci Runje mutlak gol pozisyonunda Zafer Biryol'un vuruşunu çıkartmayı başardı. Bursa beraberlik şansını Biryol ile kullanamadı.

76. dakika. Bursaspor atağı ani gelişti. Zafer Biryol bir anda Beşiktaş savunmasının arkasına sarkarak kaleci Runje ile karşı karşıya kaldı. Net gol fırsatından Runje bir kez daha gole izin vermedi. İnönü tribünlerindeki taraftarlar üst üste çok net pozisyonlarda kalesini gole kapatan kaleci Runje'ye büyük tezahüratta bulunuyor.

 80. dakika. Beşiktaş'ta İbrahim Akın, ikili mücadelede Bursalı futbolcu Hasan Yiğit'i formasından çekince hakemden ikinci sarı kartı görüp kırmızı kartla oyun dışında gördü.

82. dakika. Beşiktaş sahada 10 kişi kaldı. Son bölümler oynanırken Beşiktaş'ın Bursaspor karşısında 2-1'lik üstünlüğü sürüyor.

 84. dakika. Beşiktaş savunmasında Gökhan Zan rakibine yaptığı hareket sonrası hakemden sarı kartı gördü.

Bursaspor, maçın son dakikaları oynanırken beraberlik golü için sahada 10 kişi mücadele eden Beşiktaş kalesine yükleniyor.

 86. dakika. Bursaspor'da Burak Akdiş, Egemen'nin yerine oyuna dahil oldu.

 87. dakika. Beşiktaş'ta Kleberson yerine Baki Mercimek'e bıraktı.

 88. dakika. Beşiktaş sahada 10 kişi oynadığı anlarda Ali Tandoğan ile 3. golü buldu. Ani gelişen atakta Ricardinho harika bir pasla Ali Tandoğan'ı Bursaspor ceza sahasının içine soktu. Kaleci Ömer ile karşı karşıya kalan Ali Tandoğan, penaltı noktası üzerinden net bir vuruşla topu 3. kez Bursaspor ağlarına bırakı.

Maçın son dakikaları oynanırken Beşiktaş, Bursaspor karşısında 3-1 üstünlük sağlamış durumda.

90. dakika. Maçın normal süresi sona erdi. Beşiktaş'ın 3-1 üstünlüğü ve etkili atakları sürüyor. Maçın hakemi uzatma süresi olarak 4 dakika ilave etti.

90+2  dakika. Gökhan Zan, Hasan Yiğit ile girdiği ikili mücadele sonrası açı içerisinde sahayı terk etti. Omuzundan sakatlanan Zan saha kenarına alındı.

Maçın uzatma dakikalarında başka gol olmadı. Beşiktaş ikinci yarıdaki etkili futboluyla sonuca gitti. Siyah-Beyazlılar güçlü rakibi Bursaspor'u 3-1 mağlup etmeyi başardı.

MAÇ SONUCU: BEŞİKTAŞ: 3-1 :BURSA