BIST 9.109
DOLAR 34,23
EURO 37,63
ALTIN 2.920,55
HABER /  GÜNCEL

Kapkaççı sokak çocukları!

Kapkaç olaylarının en önemli sebebi sokak çocuklarının artması mı?

Abone ol

Eski devlet bakanlarından Prof. Dr. Sacit Günbey, kapkaç olaylarının en önemli sebeplerinden birinin sokak çocuklarının sayısının artması olduğunu belirterek, ''Bu çocuklar kapkaç çeteleri tarafından kullanılıyor'' dedi.

Saadet Partisi Karşıyaka İlçe Başkanlığı'nca Karşıyaka'da bir
restoranda ''Günümüz Meseleleri ve ÇözümYolları''konferansı düzenlendi. Günbey, konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye'deki sosyal problemlere işaret ederek, ülkenin en önemli meselelerinden birinin korunmaya muhtaç çocuklar olduğunu söyledi.

Savaş, açlık, sosyal problemler gibi olumsuz durumlardan en fazlaçocuklarınetkilendiğini,bu sebepler ortadankaldırılmadığı takdirde çok daha kötü durumlarla karşılaşılacağını belirten Günbey, şöyle konuştu:

''Batılı sosyal bilimciler, Müslüman aile yapısını kendilerine
uygulayabilmek için yöntemler araştırıyorlar. Aile bütünlüğünü korumayan toplumun ileri gitmesi mümkün değildir. Korunmaya muhtaç çocuk, gelişmesi için gerekli psikolojik ve beslenme şartları olmayan, sağlık ve eğitim hizmetlerinden yeterince yararlanamayan ve sağlıklı bir barınağı olmayan çocuktur.''

Türkiye'de 10 milyon dolayında korunmaya muhtaç çocuk olduğunu kaydeden Günbey, 1.5 milyonun üzerinde çocuğun çalıştığını, bir çok riske maruz kaldıklarını ve eğitimden yararlanamadıklarını söyledi.

Devlet yuvalarındaki çocukların mutlu olmadığını savunan Günbey, ''Kapkaç olaylarının en önemli sebeplerinden biri sokak çocuklarının sayısının artmış olması ve bu çocukların kapkaç çeteleri tarafından kullanılıyor olmasıdır'' dedi.