BIST 9.550
DOLAR 34,54
EURO 36,01
ALTIN 3.005,46

Kapılı kapılar ardındaki ülke

Kapılı kapılar ardındaki ülke

Kuzey kore “sevgili lideri” kim jong ıl'i 69 yaşında kaybetti. kim'in cumartesi günü geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı. dünyanın en ilginç liderlerinden birisi olan kim, kuzey kore'yi 17 yıldır yönetiyordu. kim, 24 milyonluk ülkesini ağır komünist politikalar altında...

Kapılı kapılar ardındaki ülke

Kuzey Kore “sevgili lideri” Kim Jong Il'i 69 yaşında kaybetti. Kim'in Cumartesi günü geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı. Dünyanın en ilginç liderlerinden birisi olan Kim, Kuzey Kore'yi 17 yıldır yönetiyordu. Kim, 24 milyonluk ülkesini ağır komünist politikalar altında kapalı kapılar ardında tutuyordu. Kim Jong Il'in yerine oğlu Kim Jong Un geçti.

Kapılı kapılar ardındaki ülke

Kuzey Kore, çok ender durumlarda yabancı gazetecilere kapısını açıyor. Son olarak Ekim ayında aralarında Reuters'ın foto muhabiri Damir Sagolj de bulunduğu bir grup gazeteci Kuzey Kore’ye girdi. Sagolj'in otel odasında sabah çok erken bir saatte çektiği bu karede bir devlet binasının üzerinde Kim Jong Il'in babası ve Kuzey Kore'nin kurucusu Kim Jong Sung'un portresi görünüyor. Sagolj'in anlatımına göre, bu kareye çekmesinden kısa bir süre sonra kentte marşlar çalınmaya başlıyor ve Kuzey Koreliler güne başlamak için alanlarda toplanıyor.

Kapılı kapılar ardındaki ülke

Kuzey Koreliler başkent Pyongyang’da Kore İşçi Partisi’nin 65’inci kuruluş yıldönümü için yapılan bir anma yürüyüşünde.

Kuzey Kore'de tek parti yönetimi uygulanıyor. O parti de Kore İşçi Partisi. Kuzey Kore'nin kurucusu, ilk devlet başkanı ve ebedi lideri Kim Il Sung'un geliştirdiği ve "kendi kendine yetebilme" anlamına gelen "Juche" resmi ideoloji kabul ediliyor.

Kapılı kapılar ardındaki ülke

Juche, 1955'ten bu yana Kuzey Kore politikalarının temelini oluştursa da 1972 yılında kabul edilen anayasayla resmi devlet ideolojisi haline geldi. 1990'lı yıllarda yaşanan felaketlerde 900 bin ile 2 milyon Kuzey Koreli hayatını kaybedince, Kim Jong Il, "önce ordu" anlamına gelen "Songun" politikasıyla ülkeyi güçlendirmeye çalıştı.

Juche binasının Pyongyang'dan görünüşü. (26 Ekim 2008)