BIST 10.343
DOLAR 32,66
EURO 35,09
ALTIN 2.449,40
HABER /  GÜNCEL

Kapadokyada bayram yoğunluğu

Türkiye'nin peri bacaları ve balon turlarıyla ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya'daki tesislerde Kurban Bayramı nedeniyle doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı.

Abone ol

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayramda doluluk oranının yüzde 100'e ulaşacağını tahmin ettiklerini, rezervasyonlara göre şimdiden yüzde 90 doluluk oranının yakalandığını söyledi.

Kapadokya bölgesinde yıldızlı otellerin yanı sıra butik, kayadan oyma oteller ile peri bacalarından dönüştürme pansiyonlar bulunduğunu belirten Durmaz, rezervasyonlara göre en çok İstanbul, İzmir ve Ankara'dan talep olduğunu ifade etti.

Kapadokya'da balon turları, vadi yürüyüşleri, at, motosiklet, bisiklet turları, vadi golfu, kültürel geziler gibi etkinliklerin yapılabileceğini söyleyen Durmaz, Kapadokya bölgesinin, bayram tatilinin en iyi değerlendirilebileceği turistik merkezlerden olduğunu kaydetti.

Sonbaharda Kapadokya bölgesinin bir başka güzelliğe büründüğünü ifade eden Durmaz, bölgedeki tüm konaklama yerlerinde bayram hazırlıklarının tamamladığını bildirdi.

Durmaz, bölgenin yaklaşık 25 bin yatak kapasiteli olduğunu sözlerine ekledi.