BIST 9.550
DOLAR 34,54
EURO 36,01
ALTIN 3.005,46
HABER /  GÜNCEL

Kanserli hastayı isyan ettiren uygulama

Kemik kanseri tedavisi için Cumhurbaşkanı Gül'ün 300 bin dolar vererek ABD'ye gönderdiği öğretmen adayı Türkiye'de ortada kaldı!

Abone ol

Ataması yapılmayan öğretmenlerin simgesi haline gelen kemik kanseri hastası Şafak Bay'ın yaşadıkları "Bu kadarına pes" dedirtti.

Bay'ın ABD'deki tedavisi için Cumhurbaşkanı Gül devreye girdi. 300 bin dolar para verildi. ABD'de hastalığının diğer organlarına da yayıldığını öğrenen Bay tedavisinin Türkiye'de de yapılabileceğini öğrenince geri döndü. Ancak devlet verdiği 300 bin doların Türkiye'deki tedavi harcamaları için kullanılmasını kabul etmedi.

Bay yaşadıklarını Akşam gazetesine şöyle anlattı:

"ABD'de iki ilaçla bir tedavi önerildi. Sonra Türkiye'ye döndüm. Hacettepe'ye gittim. Acil sınıfına alındım. Türkiye'de başvurduğum devlet hastanelerinde ise şartlar çok sıkıntılı. 6'şar kişilik odalarda kalıyorsun. Biri sabaha kadar bağırıyor, sabah bir kalkmışsın, yanındaki hayatını kaybetmiş. Psikolojim bozuldu. ABD'deki tespitlerde steril tek kişilik odada kalmam gerektiği belirtilmişti. Devletin parası ABD'ye gitmesin diye, tedavim için uygun ortamı bırakıp yurda döndüm. Şimdi düşünüyorum, keşke dönmeseydim, diyorum.

BİR AN ÖNCE TEDAVİ OLMAM GEREK

Özel bir hastanede tedavi imkanı arıyoruz. Medicana, Bayındır, John Hopkins var. Tedavi veriyorlar, doktorları da çok heyecanlı. Ama oralara devlet para ödemiyor. Bir ameliyat 30 bin lira. Devlet karşılamıyor. Bürokratik bir saçmalık var. O 300 bin dolar konsolosluğa gönderildi. O para geri ülkeye gelsin, dedim ama o da verilmedi. Mantıksız bir durum var ortada. Her yere hastalık yayıldı. Bir an önce tedaviye başlamam lazım.

GÜL'Ü ARADIM ULAŞAMADIM

Milli Eğitim ile görüşmüştüm. Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun eşi 'Bir sorun olursa beni ara' demişti. Birkaç kere aradım, ulaşamadım, cevap gelmedi. İnancımı kaybettim. Eğer son günlerimse iyi olsun, istiyorum. Belki son 5 - 6 ay ama rezil yaşamayayım. Özel bir oda lazım. Avrupa'da, ABD'de bu hastalığın tedavisi böyle. 2 yıl önce Ankara Üniversitesi Hastanesi 'yapacak bir şey yok' deyip gönderdi. Bu işi sahiplenecek doktor lazım. Doktorun ümidi yoksa ben nasıl ümitleneyim? Bir ümit verilmeli..."