BIST 8.664
DOLAR 34,35
EURO 37,44
ALTIN 3.021,49
HABER /  DÜNYA

Kansere karşı keçiboynuzu

Dr. Ömer Coşkun, birçok rahatsızlığa iyi gelen keçi boynuzunun akciğer kanserini yüzde 90 oranında önleme gücüne sahip olduğunu söyledi.<br/...

Abone ol

Dr. Ömer Coşkun, birçok rahatsızlığa iyi gelen keçi boynuzunun akciğer kanserini yüzde 90 oranında önleme gücüne sahip olduğunu söyledi.
Keçi boynuzunun A, B ve E vitaminleri ile bol miktarda potasyum, kalsiyum ve fosfor içerdiğine dikkat çeken Coşkun, “Keçiboynuzu ve pekmezi yüksek besin değeri ile özellikle zayıflık çekenlere ve gelişim çağındaki çocuklara oldukça faydalı bir besindir” dedi.

"BİRÇOK HASTALIĞA İYİ GELİYOR"
Dr. Coşkun, keçi boynuzunun birçok hastalığa iyi geldiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
“Her gün düzenli olarak keçiboynuzu pekmezi yiyerek yapılacak keçiboynuzu kürü özellikle kansızlık çekenlere ve sperm azlığı şikayeti olanlara çok yararlıdır. Keçiboynuzu kalsiyum bakımından çok zengindir. İçindeki E vitamini sayesinde; öksürüğe, gribe, kemik erimesine ve kansızlığa iyi gelir. Balgam söktürür, göğsü yumuşatır, bronşları açar, sigara tiryakileri için faydalıdır ve nefes darlığına oldukça etkilidir. Alerjik nefes darlığı çekenlere ısrarla keçiboynuzu pekmezi tavsiye edilir. Yüksek ham selüloz etkisi ile bağırsak rahatsızlıklarına ve gastrite etkilidir. Mide ve bağırsak gazlarını dışarı atarak mide şişkinliğini giderir. Mideye kuvvet verir."

"İSHALE KARŞI MÜKEMMEL TAKVİYE"
Yüksek doğal şeker, zengin mineraller ve vitaminler içeriği dolayısıyla doğal güç ve besin kaynağı olan keçiboynuzunun yüksek sodyum ve potasyum içeriği sayesinde tansiyon, karaciğer ve akciğer üzerine çok yararlı etkileri bulunduğunu kaydeden Coşkun, "Kanın zehirli maddelerini temizler. İnsanlığın korkulu rüyası akciğer kanserini yüzde 90 oranında önleme gücüne sahiptir. Kalbe faydalıdır, kalp çarpıntısını önler. İnsan vücuduna giren radyasyonu dışarı atar. İshale karşı mükemmel takviyedir. Bin derde deva olarak bilinen keçiboynuzunun, ağrı kesici, antiseptik, bağışıklık güçlendirici özelliği bulunuyor."
(İHA)