BIST 10.001
DOLAR 35,33
EURO 36,48
ALTIN 3.033,43
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kanser hastalarının örnek yaşam sevinci

Yüzyılın en yaygın hastalıklarından kansere en iyi yanıt Adana'dan geldi. Kanserli kadın hastalar oluşturdukları koro ile yaşam sevinci aşılıyor.

Abone ol

Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında, yaşları 40-60 arasında değişen ve kanser hastası kadınların oluşturduğu "Farkındalık Korosu" Adana'da konser verdi. Koro, Türk halk müziği, Türk sanat müziği, çeşitli marşlar ve İngilizce parçalar seslendirdi.

Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi'nde, İl Sağlık Müdürlüğü, Rotary Kulubü, Türk Kanser Araştırma Enstitüsü Adana Şubesi tarafından Kanser Haftası sebebiyle bir konferans verildi. Konferansta Kanser Araştırma Derneği Adana Şubesi Başkanı Prof. Dr. Melek Erkişi ve Prof. Dr. Selma Tükel, erken teşhis ile meme kanserine bağlı ölümlerin engellenebileceğini ifade ettiler.

Rotary Kulubü tarafından desteklenen ''Erken Tanı Hayat Kurtarır'' projesi kapsamında Adana'daki konferansta konuşan Prof. Dr. Selma Tükel, meme kanserinden korkulmaması, uzmana ulaşılması durumunda hayatın devam edeceği ve hayat kalitesinin geliştirilebileceği'' yönünde mesajlar verebilmek ve farkındalığı artırabilmek için eğitim çalışmalarının yanı sıra sosyal etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Meme kanseri tedavisi görenlerle iyileşen 26 kadının biraraya geldiği ''Farkındalık Korosu''nu oluşturduklarını belirten Tükel, koronun Sosyal Komite adına müzisyen Pınar Ayhan tarafından kurulduğunu ve Cihan Can tarafından çalıştırıldığını ifade etti.

Kanseri yenen kadınların oluşturduğu Farkındalık Korosu'nun yaklaşık 4 ay süren çalışmalarına, Prof. Dr. Selma Tükel'in yanı sıra kanser teşhis ve tedavisinde görev yapan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Yamaç ile Doç. Dr. Sühan Ayhan da yer alıyor.

Türkiye'de kanserli kadınların oluşturduğu "Farkındalık Korosu"nda görev alan Prof. Dr. Selma Tükel, ''Koro ile meme kanseri kadınların da hala hayatın içinde olabildiklerinin mesajı verilmektedir. Kanser hastalarımıza, yaşamdan kopmamaları gerektiğini göstermektedir'' dedi.

Tükel, bu tür sosyal etkinliklerin hastalara moral verdiğini, yaşamdan zevk almalarını sağladığın, bunun aracığıyla çok sayıda kadına ulaşabilmeyi amaçladıklarını da sözlerine ekledi.