BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Kanlı PKK terörüne 'ana' duruş!

Teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Abdin Tanrıkolu'nun acılı annesi 'isyan etmiyorum' dedi..

Abone ol

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK üyeleri arasında arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Onbaşı Abidin Tanrıkolu'nun annesi Sakine Tanrıkolu, ''Yavrum seni yarım ekmeklerle meydana getirdim. İsyan etmiyorum. Ağlamayacağım, hainleri sevindirmeyeceğim. Şehitler ölmez vatan bölünmez'' diyerek ağıtlar yaktı.

Şehit Uzman Onbaşı Abidin Tanrıkolu'nun cenazesi, Adıyaman Havaalanı'ndan alınarak, konvoy eşliğinde Besni Hükümet Konağı önüne getirildi. Besni Kaymakamlığı önünde düzenlenen cenaze törenine, şehidin ailesi, yakınları, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, AK Parti Adıyaman milletvekilleri Hüsrev Kutlu, Ahmet Aydın, Şevket Gürsoy ve Mehmet Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Osman Salık, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İSYAN ETMİYORUM

Tören sırasında şehit annesi Sakine Tanrıkolu, ''Yavrum seni yarım ekmeklerle meydana getirdim. İsyan etmiyorum. Ağlamayacağım, hainleri sevindirmeyeceğim. Şehitler ölmez vatan bölünmez'' diyerek ağıtlar yaktı. Şehit Uzman Onbaşı Abidin Tanrıkolu'nun ablası Filiz Tanrıkolu ise, ''Bir tane zengin çocuğu yok. Hep fakir fukaranın çocuğu ölüyor. Onlarınki de şehit olsun anlasınlar acılarımızı. Çocuklarımızı 'şehit olsunlar' diye büyütmüyoruz. Hepimiz aynı bayrak altında yaşıyoruz. Neyi paylaşamıyoruz. Dinsin artık bu gözyaşı'' diyerek ağladı. Vali Sodan, törende yaptığı konuşmada, Abidin Tanrıkolu'nun ülkenin birlik ve bütünlüğünü korumaya çalışırken şehit olduğunu belirterek, ''Milletimizin ve ailemizin başı sağolsun. Teröristler amaçlarına ulaşamayacaklar. Her zaman için şehit ailelerimizin yanında olacağız'' dedi.

İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Osman Salık ise yaptığı konuşmada, şunları söyledi: ''Bu olay bir kere daha ortaya koymuştur ki, en temel insan hakkı olan yaşama hakkını ortadan kaldırmayı amaçlayan terörizm, tüm şiddetiyle devam ettirilmeye çalışılmaktadır. Yapılan bu insanlık dışı saldırılar bizi asla yıldırmayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni parçalamaya çalışan her türlü teşebbüs, geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de azim ve irademiz karşısında daima hüsrana uğrayacaktır.''

Törenin ardından Şehit Uzman Onbaşı Abidin Tanrıkolu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu omuzlara alınarak, Hacı Reşit Camisi'ne getirildi. İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı'nın kıldırdığı cenaze namazının ardından, askeri bando eşliğinde Atatürk Caddesi'ni takiben ilçe mezarlığına getirilen Şehit Uzman Onbaşı Abidin Tanrıkolu'nun cenazesi burada toprağa verildi.