BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56

Kanlı çatışmaların ardından bir ilk!

Kanlı çatışmaların ardından bir ilk!

Çözüm süreciyle birlikte Tunceli’de daha önce sivillerin terör yüzünden giremediği Rabat Vadisi’ne Dersim Gezginler Grubu tarafından gezi düzenlendi

Kanlı çatışmaların ardından bir ilk!

Çözüm süreciyle birlikte Tunceli’de daha önce sivillerin terör yüzünden giremediği Rabat Vadisi’ne Dersim Gezginler Grubu tarafından gezi düzenlendi. Sık sık çatışmaların yaşandığı bölgeye Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen yaklaşık 80 kişi, şalaleler, Urartu dönemine ait kale ve mağaraları gezerken, gördükleri doğal güzelliklere hayran kaldı.

Kanlı çatışmaların ardından bir ilk!

Adı sık sık terör olaylarıyla gündeme gelen Tunceli’de çözüm süreciyle, silahlarların susmasıyla birlikte bahar havası esmeye başladı. Dersim Gezginler Grubu’nun kente düzenlediği iki günlük geziye İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Mersin, Elazığ ve Erzincan gibi kentlerden yaklaşık 80 kişi katıldı.

Kanlı çatışmaların ardından bir ilk!

Gezide daha önce terör olayları yüzünden sivillerin gidemediği Tunceli, Hozat ve Pertek ilçeleri üçgenin de kalan Rabat Vadisi’ne gidildi. Geçen yıl çıkan çatışmada 7 PKK’lının öldürüldüğü bölgeye giden yerli turistler, gördükleri doğal güzelliklere hayran kaldı.

Kanlı çatışmaların ardından bir ilk!

Vadi içinde yer alan 150 ve 200 metre yüksekliğindeki iki şelale turistleri adeta büyüledi. Baharla birlikte ormanların yeşerdiği, çiçeklerin açtığı vadide bulunan ve Urartu döneminden kalan taş oymacılığıyla ön plana çıkan Urartu Kalesi ve tarihi köprüler turistler tarafından ilk kez görüldü. Turistler, vadi içindeki 2200 rakımlı dağların eteklerinde bulunan ve girişinde Öküz figürü bulunan bir mağarayı da gezdi. Yaklaşık 100 metrekare genişliği bulunan mağara da turistlerin büyük ilgisini çekti.