BIST 9.109
DOLAR 34,23
EURO 37,61
ALTIN 2.920,48
HABER /  DÜNYA

Kandilde Türk askeri iddiası

Türkiye'nin K.Irak’a asker yolladığı ileri sürüldü. İddianın sahibi ise Barzani'nin danışmanı.

Abone ol

K. Iraklı ve Kürt yetkililer, son bir haftadır, PKK"nın üssü olarak bilinen Kandil Dağları"na Türk keşif birliklerinin gittiğini, ancak bir çatışmanın olmadığını iddia ettiler.

KDP lideri Mesud Barzani"nin Danışmanı Fuad Hüseyin, "Elimizde bazı bilgiler ve sınırda da hereketlilik var. Türk askerlerinin Zaho yakınında bulunan köylerden girdikleri belirtiliyor" dedi. Türkiye"nin geniş operasyon hazırlığında olduğu da öne sürüldü. Hüseyin, "Son iki üç haftadır, Türk ordusu sınıra çok sayıda asker yığdı. Bu çok açık" dedi. Bağdat Hükümeti"nin, bir Türk harekatı karşısında neler yapılacağını ele aldığı da ileri sürüldü.

ABD"nin bir Türk harekatına destek vermeyeceğini söyleyen Fuad Hüseyin, Washington ile Kürt Yönetimi arasında yakın ilişkiler bulunduğunu belirtti ve "Bölgeyi ve ABD ile Kürtler arasındaki ilişkiyi bilenler gerçekçi olmalı" ifadesini kullandı.

Kürt İşleri Bakanı Muhammed İhsan da, "PKK"nın merkezi Türk sınırlarının içinde. Türk Hükümeti sorunu kendi sınırları içinde çözmeli ve bizim sınırlarımızı ihlal etmemeli" diye konuştu.