New York Times Gazetesi yazarı PKK'nın Kandil kampında gözlenimlediği bu çelişkiye çok şaşırdı
Abone olGazetenin internet sitesinde bugün Namo Abdulla imzasıyla yayımlanan izlenim yazısında, “Duvarda Öcalan resmi asılı, ama televizyonda Türk kanallarında İlker Başbuğ’u izliyorlar” ifadesi kullanılarak, bölgede yaşanan bir çelişkiye dikkat çekildi.
Muhabir izlenimlerinde Kuzey Irak’ta PKK kamplarının bulunduğu bölgeyi yöneten herhangi resmi bir hükümet olmadığına, her köyün kendi yerel meclisi aracılığıyla yönetildiğine dikkat çekti.
Haberde PKK’nın Türkiye ve Batılı ülkelerin terörist örgütler listesinde yer aldığının ve örgütün kanlı faaliyetlerini 1984 yılından bu yana sürdürdüğünün altı çizildi. PKK’lıların Kandil Dağı’na 1999’da yerleştikleri ve dağlarda 150’den fazla ailenin yaşadığı da haberde belirtilen noktalar arasında yer aldı.
KÜLTÜREL ÇELİŞKİ
Örgütün sözcülerinden birinin Kandil’de kendilerine rehberlik ettiğini anlatan muhabir, köylerden birinde dikkatini çeken bir noktayı da şöyle anlattı:
“Burada bir sürü kültürel çelişki göze çarpıyor. Köylülerden birinin evinde yemek yedik. Duvarda Abdullah Öcalan’ın bir portresiyle Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin bir portresi yan yana asılıydı.
Ancak televizyonda bir Türk kanalı açıktı ve insanlar Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un görev süresinin bitişiyle ilgili haberleri izliyorlardı.”