BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Kandil Dağına top ateşi

İran ordusu iki gündür Kandil'deki PKK kamplarını top, havan ve füzeler ile vuruyor.

Abone ol

Türkiye"nin Kuzey Irak"a yönelik sınırötesi harekatı tartışılırken, İran ordusunun Kandil Dağı"ndaki PKK kamplarına yönelik top, havan ve füze saldırılarında bulunduğu haber veriliyor. Terör örgütü PKK'nın çizgisinde yayın yapan bir internet sitesi de gelen haberleri doğruladı ve İran'ın Kandil Dağı'nı iki gündün bombaladığını duyurdu.

Muhafızların topçu ateşinin, "Mengur", "Eliye Reheş", "Dovle Koge", "Gevizi", "Seviseni", "Rehzege", "Mareduvu" bölgelerini dövdüğünü bildiriliyor. Kandil bölgesini hedef alan ve dün saat 13:30'da başladığı öne sürülen saldırıda yüzlerce katyuşa ve havan topu kullanıldığı öğrenildi. Bölgede İran'a ait savaş uçakları ve helikopterlerde operasyona havadan destek veriyor.

Akşam saatlerinde yoğunlaşan operasyonun gece boyunca devam ettiği, sabah saatlerinde ise kesildiği belirtiliyor. Türkiye sınırına yaklaşık 100 kilometre mesafede bulunan Kandil Dağı, özellikle PKK"nın lider kadrosuna ev sahipliği yapıyor. Kandil Dağı, İran sınırının sıfır noktasında yer aldığı için, İran ordusu zaman zaman sınırı geçmeden uzun menzilli top ve karadan karaya füzelerle kampları bombalıyor.