BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Kanadoğlu fena tökezledi

Cumhurbaşkanlığı seçimleri süresince Abdullah Gül'ün seçilse dahi yargılanacağını iddia eden Kanadoğlu bu kez fena yanıldı!

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de sanık olduğu "Kayıp Trilyon" davasında şok karar! Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ''Kayıp Trilyon'' davasıyla ilgili olarak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yargılanamayacağını açıkladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ''Kayıp Trilyon'' davasıyla ilgili olarak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında, ''mevcut anayasal sistem gereğince, iddia olunan eylemlerin kanıt ve unsurları tartışılmaksızın, yasal imkansızlık nedeniyle soruşturma yapılmasına gerek olmadığına'' karar kıldı.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi aralarında Sabih Kanatoğlu'nun da bulunduğu bazı hukukçular, dönemin Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı sıfatını taşıyan Abdullah Gül'ün, cumhurbaşkanı seçilse dahi yargılanacağını iddia etmişti. 

Kanatoğlu bu görüşündeki ısrarını, cumhurbaşkanlığı seçim süresince sürdürmüş, Anayasada herhangi bir düzünleme olmadığı için Abdullah Gül'ün, Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde hakkındaki suçlamalardan bir vatandaş gibi sanık sıfatıyla yargılanabileceğini söylemişti.