Kanada milyoner göçmen arıyor. Bunun için şartları da belli. Kanada'da sürekli oturma izni 2 milyon dolar yatırım yapan 500 kişiye verilecek.
Abone olKANADA parası olan 500 kişiye sürekli oturma izni verecek. Elbtette şartları da var... Sürekli oturma izni alacak kişi 15 yıllığına 2 milyon dolaklık yapmak zorunda.
Kanada, göçmenlik programına eklediği yeni uygulamayla milyonerlere sürekli oturma izni verecek.
SADECE 500 KİŞİ
Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Chris Alexander yaptığı yazılı açıklamada, 28 Ocak-11 Şubat tarihleri arasında başvuruları alınacak olan göçmenlik programının 500 yatrımcıyla sınırlı olacağını duyurdu.
2 MİLYON DOLAR ŞARTI
İlk etapta 60 kişinin işlemlerinin pilot uygulama kapsamında hemen ele alınacağını açıklayan Bakan Alexander, başvuru sahiplerinin yasal yollarla edinildiğini belgeledikleri en az 10 milyon dolarlık yatırım geçmişi olmasını ve Kanada'da 15 yıllığına 2 milyon dolarlık yatırım yapmayı taahhüt etmeleri gerektiğini ifade etti.
YATIRIMCI GÖÇMEN ALACAKLAR
Programla, Kanada ekonomisine katkısı olacak yatırımcı göçmenleri ülkeye çekmeyi hedeflediklerini anlatan Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Chris Alexander, "Bu yolla uzun vadeli bir katkı elde edilirken, yatırımcı göçmenlerin de Kanada toplumuna entegre olmaları sağlanacaktır" dedi.
Bakan Alexander yeni uygulamayla, "para ile vatandaşlık" eleştirilerine neden olan eski yatırımcı göçmenlik programı uygulamalarının da önüne geçileceğini ileri sürdü.
800 BİN DOLAR YETERLİYDİ
Kanada'ya yatırımcı göçmen olarak gelebilmek için daha önce 800 bin dolarlık yatırım taahhüdü yeterli oluyordu. Yeni programda başvuru sahipleri, okuma-anlama-konuşma ve yazma olmak üzere ülkenin resmi dilleri olan İngilizce ya da Fransızca dillerinden birinden yeterlilik sınavına tabi tutulacak. Sınavda başarılı olamayanlarsa, gidecekleri kurslarda bu açıklarını kapatabilecekler.
KANADA NASIL BİR ÜLKE? Kanada Kuzey Amerika kıtasının en kuzeyindeki ülkedir. Soğuk iklim koşulları ile bilinen Kanada'nın nüfusu 35 milyonun üzerinde. 10 eyalet ve 3 bölgeden oluşan Kanada, merkezi olmayan anayasal monarşi ile yönetiliyor. DÜNYA'NIN EN GENİŞ İKİNCİ ÜLKESİ Varlıklı ve yüksek teknolojiye sahip endüstriyel bir toplum olarak Kanada bugün, serbest pazar merkezli ekonomik sistemi, üretim modelleriyle ve yüksek yaşam standartları ile A.B.D'ye çok benzer. II. Dünya Savaşı'ndan bu yana imalat, madencilik ve hizmet sektörlerindeki artış Kanada'yı kırsal ekonomiden endüstriyel ve şehirsel bir toplum haline getirdi. Enerji üretimi bakımından kendine yeterli olan Kanada'nın doğu kıyısında ve batıdaki üç eyaletinde engin doğal gaz yatakları ve fazlaca diğer doğal kaynakları bulunmaktadır. |