BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Kamu-Sen maaş bordrolarını yaktı

Türkiye Kamu-Sen Muğla Şubesi, memur ve emeklilere yapılan zam oranlarını protesto ederek, maaş bordrolarını yaktı.

Abone ol

Kamu Sen Muğla İl Temsilciliği önünde açıklama yapan İl Temsilcisi Hasan Gezgin, maaş bordrolarını hak ve adalet için yaktıklarını söyledi.

Kamu çalışanlarının her yılının bir önceki yıla oranla daha zor olduğunu ileri süren Gezgin, "2009, ekonomik krizin etkilerinin en ağır hissedildiği yıl olarak kamu görevlilerinin belini bükmüştür. Her yıl memurlarımıza, zehir zemberek bir fatura çıkarılmaktadır. Memurlarımız adeta başkalarının yediği yemeğin bedelini ödemeye zorlanmaktadır. Bütün bu haksızlıklara rağmen, siyasi iradenin milletin yüzüne nasıl bakabildiğini doğrusu merak ediyoruz." dedi.

Siyasi iradenin 2009'da, 2010 yılında ekonomik krizden çıkılacağını iddia edince memurların ümitlendiğini anlatan Gezgin, şöyle konuştu: "2010 yılını krizden çıkacağı yıl olarak beklemiştir. Ancak, bu açıklamanın ardından çok geçmeden 2009 yılının Ağustos ayında takke düşmüş kel görünmüştür. 2010 yılı için kamu görevlilerine yüzde 5 oranında artış öngören irade, ekonomik krizden çıkışın yolunu düşük maaş artışı yoluyla memurlardan keseceği kaynakta bulmuştur.

Memurlara yapılan utanç verici maaş artışına karşılık, milletimizin zorunlu harcamalarındaki artış oranı geçen yıl için yüzde 15 seviyesinde gerçekleşmiştir. Sayın Başbakan, 'milletin parasına göz diken iktidar olmadık, enflasyona milletimizi ezdirmedik' diyebilmektedir. Madem milleti enflasyona ezdirmediniz, memuru, emeklisi, eczacısı, Tekel işçisi, şeker işçisi, itfaiyecisi, çiftçisi neden sokaklarda hak aramaktadır? Türkiye Kamu-Sen olarak yapılan haksızlıkların bir bedelinin mutlaka olacağını, bu haksızlıkların da hesabının mutlaka sorulacağını siyasi iradeye bir kez daha hatırlatıyoruz."
Basın açıklamasının ardından Kamu-Sen üyeleri memur ve emekliye yapılan zamları protesto için bordrolarını yaktı.