Alaaddin Dinçer 12 Eylül sonrası üniversiteleri değerlendirirken basına müdahale etti.
Abone olEğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, 12 Eylül sonrasında üniversitelerin, özgür düşünen, dilini toplum için üreten ve sunan bilim insanlarından büyük ölçüde arındırıldığını öne sürdü.
Dinçer, Eğitim-Sen Van Şubesince Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ) düzenlenen ''Nasıl Bir Üniversite İstiyoruz?'' konulu konferansa katıldı. Dinçer, yaptığı konuşmada, ''üniversiteler ile sendikal hayatın, darbeler ülkesi olan Türkiye'de darbeleri ve sonuçlarını en ağır şekilde yaşayan yapılar olduğunu'' savunarak, bu kurumların çoğu zaman darbelerin gerekçeleri olarak gösterildiğini söyledi.
DİNÇER İSTEDİ, BASIN TERKETTİ
Konferansta katılımcılara söz hakkı veren Dinçer, kendisine soru yöneltilmemesi üzerine, konferansı görüntüleyen basın mensupları ile güvenlik güçlerini kastederek, ''Herhalde açık ve kapalı kameraları dışarı çıkarmamız gerekiyor'' dedi. Basın mensupları, Dinçer'in sözleri üzerine konferansın bitmesini beklemeden salonu terk etti.
NE KADAR DARBE
Dinçer, eğitimle ilgili şunları söyledi: ''Ancak ülkemizde yıllardır benimsenen eğitim programları nedeniyle, üniversiteler ülkenin az gelişmişliğiyle orantılıdır. Darbe sonrası üniversitelere, gerek yetiştirilen bireyler gerekse yetiştirenler açısından baktığımızda, üniversitede olması gereken özgürlük anlayışı ve toplumsallaşma yok denecek kadar azdır. 12 Eylül'den sonra liberalizm anlayışı egemendir.
DARBENİN YOLU ABD'DEN GEÇER
''Bütün darbeler öncesinde bazı siyasilerin ve üst düzey yöneticilerin bir Amerika seyahati söz konusudur'' diyen Dinçer, seyahatler sonrasında darbeleri görmenin mümkün olduğunu söyledi.