BIST 9.953
DOLAR 35,35
EURO 36,50
ALTIN 3.037,86
HABER /  SAĞLIK

Kalp ameliyatları durdu Bakan'dan açıklama

Bazı hastanelerde kalp ameliyatlarının yüzde 80'i durmuş durumda Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu duruma açıklık getirdi.

Abone ol

Sağlık sektöründe sıkıntı veren bir gelişme yaşanıyor. Bazı hastanelerde kalp ameliyatları durmuş durumda. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu açıklama yaptı.

Devlet hastanelerinde kalp ameliyatları yapılıyor ancak üniversite hastanelerinde bütçe kaynaklı sorunlar nedeniyle ameliyat yapılamıyor.

Türk Tıp Dünyası Kurultayı'na katılan Müezzinoğlu, gazetecilerin kalp ameliyatlarının durduğu yönündeki iddialara ilişkin sorularını yanıtladı.

Tıbbi cihazlarda sıkıntı yaşandığı için özellikle kalp ameliyatlarının aksadığı, üreticilerin cihaz vermediği söyleniyor.

CİHAZ VERİLMİYOR MU?

Sağlık Bakanı  Müezzinoğlu, bu yöndeki çalışmaların bir ay önce yapıldığını, şu anda olağanüstü bir sıkıntının olmadığını söyledi.

Zaman zaman üretici firmalarla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ücretlendirme konusunda sorunlar yaşadığını dile getiren Müezzinoğlu, "Bazen hastalarımızın hastalıklarını fırsat bilerek, piyasa bunu istismar da etmek istiyor. O nedenle bu tür sorunları zaman zaman yaşayabiliriz. Hastamıza her türlü tıbbi imkanı sunmak Sağlık Bakanlığı ve hükümet olarak görevimiz ama milletin imkanlarını birilerinin istismar etmemesi için de gerekli tedbirleri almamız lazım. Dolayısıyla şu anda bir sıkıntı söz konusu değil" diye konuştu.

KALP AMELİYATLARI DURDU MU?

"Bazı hastanelerde kalp ameliyatlarının yüzde 80 civarında durduğu" yönündeki soruya Müezzinoğlu, "Şu anda söylediğiniz rakamsal yüzde 80 durmuş durumda olan şey; kamu hastanelerimizde asla söz konusu değil. Ama üniversitelerimizin bazı uygulamalarından veya bütçelerinden kaynaklanan sorunlar nedeniyle üniversitelerimizde yaşanıyor. Onun gerekçesi o değil" karşılığını verdi.

TAMAMLAYICI TIP

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Türkiye'nin, tamamlayıcı ve geleneksel tıpta katetmesi gereken mesafeyi yönetmelikle sağlamanın yeterli olmadığı kanaatinde olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"TBMM'ye sunduğumuz ve Genel Kurula gelen Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Kurulması (TÜSEB) Yasası ile hayata geçireceğimiz enstitülerden biri de biyoteknoloji. Kanser, kronik hastalıklar, anne, çocuk ve ergen sağlığı enstitülerinin yanında geleneksel ve tamamlayıcı tıp enstitüsünü kuracağız. Bunu kurduktan sonra üniversitelerin bilimsel dinamikleri devreye girecek. O zaman tamamlayıcı ve geleneksel tıbbın istifadesini 77 milyon ülke insanımız çok daha güçlü görecek. Gelişigüzel uygulamalar yerine bilimselliği veya denetimi esas alan, 'daha sağlıklı olsun' diye bir yönetmelik düzenlemesi yaptık. Ama esas hedefimiz; tamamlayıcı ve geleneksel tıp enstitüsünü kurup, üniversitelerimizin bu anlamda bilimsel çalışmalarının altyapısını oluşturmak."

BAŞBAKAN'IN EŞİ SARE DAVUTOĞLU KONUŞMACI OLDU

Tıp alanında önemli çalışmalara imza atan dünyaca ünlü Türk bilim insanları, Sağlık Bakanlığının düzenlediği "Türk Tıp Dünyası Kurultayı"nda bir araya geldi..
sare-davutoğlu-konuşma-yapti.jpgBaşbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, "Türk Tıp Dünyası Kurultayı"na katılarak konuşma yaptı.

KURULTAYA KATILAN ÜNLÜ HEKİMLER

30 Ekim–1 Kasım 2014 tarihlerinde, İstanbul Hilton Bosphorus Otel’de gerçekleştirilen Tıp Kurultayı ünlü hekimleri biraraya getirdi. İşte katılan bazı isimler;

Prof. Dr. Gazi Yaşargil, Prof. Dr. Münci Kalaycıoğlu, Prof. Dr. Özgür Harmanlı, Prof. Dr. Banu Onaral, Dr. Utkan Demirci, Prof. Dr. Ömer Özkan, Prof. Dr. Selim Arcasoy, Prof. Dr. Fahri Saatçioğlu, Prof. Dr. Cengizhan Öztürk, Prof. Dr. Ömer Baki Denkbaş, Prof. Dr. Murat Tuzcu, Prof. Dr. Şükrü Emre, Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Prof. Dr. Murat Tuncer, Doç. Dr. Ferit Saraçoğlu, Dr. Süreyya Savaşan