BIST 9.002
DOLAR 34,19
EURO 37,07
ALTIN 2.977,37
HABER /  POLİTİKA

Kahraman edasıyla döndüler

Kaçırılan askerleri Kuzey Irak'ta teslim alan DTP milletvekilleri, Türkiye'ye döndü

Abone ol

Hakkari'de terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 8 Türk askerinin serbest bırakılması için Kuzey Irak'ta bulunan Demokratik Toplum Partisi'nden 3 milletvekilli, Türkiye'ye "birer kahraman edasıyla" döndü.

Türk askerlerinin serbest bırakılması için PKK ile görüşmelerde bulunan DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Siirt Milletvekili Osman Özçelik, Van Milletvekili Fatma Kurtulan, Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı. DTP'li 3 milletvekili, "Serbest bırakılan askerlerin iyi niyet adımı olarak ele alınması gerektiğini düşünüyoruz." şeklinde konuştular.

Türk askerlerinin serbest bırakılarak Türkiye'ye gönderilmelerinin ardından askerlerin serbest bırakılması konusunda PKK ile görüşmelerde bulunan DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Siirt Milletvekili Osman Özçelik, Van Milletvekili Fatma Kurtulan, Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı. Kuzey Irak tarafında bulunan Halil İbrahim Sınır Kapısı'nda bir süre bekletilen milletvekilleri, burada Peşmergeler tarafından sorgulandıktan sonra Türkiye'ye geçişleri izin verildi.

DTP Milletvekilleri, Habur'da kendilerini bekleyen basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Milletvekilleri adına konuşan Van milletvekili Fatma Kurtulan, kaybolan askerlerin terör örgütü PKK'nın elinde olduğu anlaşıldığı günden itibaren parti olarak çeşitli girişimlerde bulunduklarını hatırlatarak, bu konuda üzerlerine düşen her türlü göreve hazır olduklarını ve ellerinden gelen her şeyi basın aracılığıyla paylaştıklarını söyledi.