BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Kafayı çişe takan vali gitti!

"Ayakta işemek günah diye camilerdeki pisuvarları kaldırtan valinin başı yandı. Vali gitti, pisuvarlar yerine takıldı.

Abone ol

Ayakta bevletmek  'hijyen ve dinen uygun değil, itikadımıza ters" diyerek camilerdeki pisuvarları kaldıran Vali Ali Kaban 10 gün önce Ordu'daki görevinden alınarak merkeze çekildi. Onun gitmesinin ardından Ünye İlçesi Merkez Büyük Camii'nden kaldırılan pisuvarlar yerine takıldı. İl Müftü Vekili Veysel Çakı, "Bununla ilgili herhangi bir talimat veya görüşmem olmadı" dedi.

Ordu ve ilçelerdeki camilerin tuvaletlerinde bulunan pisuvarların hijyen ve dinen uygun olmadığı gerekçesiyle ilçe müftülüklerine 20 Temmuz'da gönderilen resmi yazıyla kaldırılması tepkilere neden oldu.

Dönemin Valisi Ali Kaban'ın talimatı ile 'İtikadımıza ters' denk kaldırılan pisuvarlarla ilgili haber, büyük yankı uyandırdı.

Müftülüğün talimatı ile kent merkeziyle ilçeler dahil olmak üzere 6 camiden kaldırılan pisuvarlar 10 gün önce görevden alınarak merkeze alınan Vali Kaban'ın Ordu'dan ayrılması ardından yeniden takılmaya başladı.

Ünye İlçesi Merkez Büyük Cami tuvaletinden sökülen pisuvarlar, önceki günü tekrar yerine konuldu. İl Müftü Vekili Veysel Çakı, yerlerine takılan pisuvarlardan bilgisinin olmadığını belirterek, "Bununla ilgili herhangi bir talimatım veya görüşmem de olmadı" diye konuştu.

VALİ KABAN PİSUVARLARIN KALDIRILMASIYLA İLGİLİ ŞUNLARI SÖYLEMİŞTİ:

[PAGE]

Dönemin Ordu Valisi Ali Kaban, camilerdeki pisuvarların kaldırılmasının “gayet normal” olduğunu dile getirmiş ve şöyle konuşmuştu: "Arkadaşlarımız dediler ki ‘ayakta bevletmek bizim itikadımızca doğru değildir. Ben de o zaman kaldırın dedim. Yani senin itikadına ters bir şeyi kendi şeyine koyuyorsun. ‘Böyle saçmalık olmaz, kaldırın o zaman” dedik. Kaldırdılar” diye konuştu.

DİNEN MEKRUH, PROSTAT KANSERİ YAPIYOR

Konuyla ilgili Müftü Vekili Veysel Çakı da şöyle konuşmuştu: “Sayın Valimizin böyle bir talebi oldu, biz de uygun bulduk. Yani sağlık açısından, hijyen açısından ayakta su dökmek, prostat kanseri gibi hastalıklara yol açıyor. Din açısından da mekruh sayılıyor. Vali beyin talimatı oldu, toplantıda görüştük ve bizim denetimimizde olan camilerdeki pisuvarların kaldırılmasını talep ettik. Belediyeye ait tuvaletlere biz karışmıyoruz.”