BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Kadınların kaygıları bitmiyor

Kadınların vücutlarıyla ilgili 'kaygılanma' sıklığı, erkeklerin seks hayal etme sıklığını geçti:

Abone ol

Kadınların vücutlarıyla ilgili 'kaygılanma' sıklığı, erkeklerin seks hayal etme sıklığını geçti: 15 dakikada bir! Tek beğenilen yer, ayak bilekleri.
Britanya'da 5 bin kadınla yapılan anket, 50 kadından sadece birinin vücut şeklinden mutlu olduğunu gösterdi. Grazia dergisinin yaptığı anket, kadınların neredeyse yüzde 30'unun, her dakika vücut boyutları ve şekilleri nedeniyle kaygılandığını gösteriyor.

Bu rakam oldukça yüksek gibi gözüküyor ancak, kadınların yüzde 41'inin sürekli diyet yaptıklarını söylemesi bu oranı doğrular nitelikte. Yine bu kapsamlı araştırma gösteriyor ki, kadınların yarısı kilolarıyla ilgili yalan söylüyor ve üçte biri giysilerindeki beden belirten etiketleri kesiyor!

Beğenilmeyen unsurlar ise uzunca bir liste oluşturuyor. Kadınların yarısından fazlası göğüsleri, ayakları, yüzleri, boyunları elleri ve parmakları konusunda takıntılı. Ayrıca dişleri, saçları ve tombul kolları ile bacaklarını da sevmiyorlar. En çok şikâyet edilen bir diğer sorun ise kemer kısmında 'tekerlek' biçiminde yağ toplanması. Ankette vücudun en sevilmeyen kısmı yüzde 87 ile bacağın üst bölümü olurken, ikinci sırada yüzde 79 ile bel geliyor. Bütün beden parçaları arasında belki de tek beğenilen 'ince bilekler'. Kadınların yüzde 54'ü bileklerini seviyor.

Ankete katılan 10 kadından yedisi daha iyi vücutları olsa, hayatlarının büyük ölçüde iyileşeceğini düşünüyor. Kadınların vücutlarıyla ilgili çok eleştirel olduklarını söyleyen Grazia dergisinin editörü Jane Bruton, bir kilo fazlanın bile bazen tüm günü zehir etmeye yettiğini söyledi.