BIST 9.577
DOLAR 34,03
EURO 37,89
ALTIN 2.825,69
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kadınlardan dumansız yürüyüş

Sivaslı kadanlar, sokaklara döküldü. Sigarasız dünya günü dolayısıyla yürüyüş yaptılar.

Abone ol

Sivas'ta kadınlar, ''Sigarasız Dünya Günü'' etkinlikleri kapsamında, sigaranın zararlarına dikkat çekmek amacıyla bir yürüyüş yaptı.

Sivas Valisi Ali Kolat'ın eşi İlksen Kolat'ın öncülüğünde Sivas Sağlık Müdürlüğü tarafından sigaranın zararlarını anlatmak için yürüyüş düzenlendi.

Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde toplanan kadınlar ve kız öğrenciler, ellerinde sigaranın zararlarını anlatan dövizlerle, Atatürk Kültür Merkezi önüne kadar yürüdü.

Yürüyüş sırasında Vali Kolat'ın eşi İlksen Kolat'ın Sağlık Bakanlığı'nca sigaranın zararını anlatmak için hazırlanan ''Şık bir kolye mi? Hayır gırtlak kanseri'' yazılı dövizi taşıdığı görüldü.

Bazı vatandaşların Yürüyüşe katılanları ellerinde sigaralarla izledikleri görülürken, kız öğrenciler sigara içen bu kişilere tepki gösterdi.

Sivas Sağlık Müdürü Vakkas Özmercan ''Sigarasız Dünya Günü'' etkinlikleri kapsamında düzenledikleri yürüyüşle, kadınlara sigara içmemeleri çağrısında bulunduklarını söyledi.

Bu yürüyüşün bir farkındalık oluşturduğunu ifade eden Özmercan, sigaranın zararlarıyla ilgili çok fazla şey söylemeye gerek olmadığını belirterek, bu yürüyüşle kadınların topluma bir mesaj verdiğini kaydetti.

Sivas Valisi Ali Kolat'ın eşi İlksen Kolat da, sigaranın sağlığa zararlı bir madde olduğunu belirterek, ''Bu sağlığa zararlı maddeden kurtulmak için güzel bir gün. Bütün bayanlara, beylere çağırımız, sigarayı bırakalım. Özellikle sigara gençler arasında çok yaygın. Mümkün olduğunca sigaradan uzak duralım, herkes sigarayı bıraksın'' dedi.

Yürüyüşe, resmi daire müdürlerinin eşleri, kadın öğretmen ve kız öğrenciler ile Sağlık Müdürlüğü kadın personelinin yanısıra, sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri katıldı.