BIST 9.109
DOLAR 34,28
EURO 37,63
ALTIN 2.915,62
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Kadınlara özel Volvo

Kadın uzmanın çalışmasıyla dizayn edilen Volvo Your Concept Car (YCC) İstanbul'a geldi.

Abone ol

Volvo'nun, şirket bünyesindeki 9 kadın uzmanın, yine kadınların otomobil gereksinimlerini vurgulayarak yarattığı konsept otomobili Volvo Your Concept Car (YCC) İstanbul'a geldi.

YCC, Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Göran Larsson, otomobil endüstrisinin erkeklerin hakim olduğu bir dünya olduğunu ifade ederek, konsept otomobilin ''Kadınlar ne ister?'' fikrinden yola çıkarak oluşturulduğunu söyledi.

Larsson, projenin 3,3 milyon dolara mal olduğunu, üretime geçilmeyeceğini, YCC'deki birtakım özelliklerin çeşitli otomobillere uygulanabileceğini aktardı.

Kadınların otomobil kullanırken yaşadıklara sorunlara çözüm getiren bu konsept otomobilin kapıları, içine rahatça girilmesini sağlamak için yukarıya doğru açılıyor ve motor bakım zamanı geldiğinde servis merkezi sürücüyü uyarıyor.

Your Concept Car'da arka koltuklar, depolama önceliği olan fakat gerektiğinde iki kişilik koltuklara dönüşebilen bir alan olarak tasarlandı.

Sinema koltuklarına benzeyen arka koltuklar, ihtiyaç duyulana dek,yukarı doğru katlanmış biçimde kullanılıyor. Bu durum geniş kapıdan kolayca ulaşılabilen arka koltukta geniş bagaj alanı yaratıyor. Eğer taşınılacak çok şey varsa, otomatik olarak kapıları açılabilen otomobilin, atkuyruğu saçlı kadınların başlarını rahatça geriye yaslayabilmeleri için özel tasarlanan koltuk ve koltuk başları bulunuyor.

YCC'ye binmeden önce, kullanıcı vücudu yetkili satıcıda taranıyor ve daha sonra bu bilgiler (uzunluk, kol ve bacak uzunluğu) en uygun sürüş pozisyonunu belirlemek için kullanılıyor. Bu, anahtar ünitesi içerisindeki dijital bir bellekte saklanıyor. Sürücü koltuğunaoturulup, anahtar merkez konsola yerleştirildiğinde, koltuk, direksiyon, pedallar, koltuk başlığı ve emniyet kemeri otomatik olarak kişisel ayarlara uygun pozisyonu alıyor.

Ön cam yıkama sıvısının dış tarafta olması nedeniyle motor kapağına, en azından geleneksel kalıplarda bir motor kapağına gerek kalmayan otomobilin dış boyası da kir tutmama özelliğine sahip bulunuyor.

İki otomobilin arasına park etmek istenildiğinde yeteri kadar yer olup olmadığını öğrenmek için, boş yer kontrolü yapmak amacıyla park etme düğmesine bir kere basılıyor. Eğer sistem ''evet'' derse, o zaman aynı düğmeye basarak Autopark fonksiyonu seçiliyor. Otomobil böylece park yerine direksiyonla manevra yaptırarak yardımcı oluyor. Autopark fonksiyonu, aracın paralel anlamda park etme yeteneğine sahip olmasını sağlıyor.