Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, her konuda kadının özgür olmasından yana olduklarını dile getirerek, “Türban konu...
Abone olTürkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, her konuda kadının özgür olmasından yana olduklarını dile getirerek, “Türban konusunda bizim görüşlerimiz açıktır. Biz her konuda kadının özgür olmasından ve eşit yurttaş olmasından yanayız” dedi.
Muş’ta yapılacak olan ‘Muş Barosu Avukat Evi’ arazisinde incelemelerde bulunmak üzere kente gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Muş Barosu tarafından onuruna verilen öğle yemeğine katıldı. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Feyzioğlu, çözüm sürecinin devam etmesi için herkesin birbirine kenetlenmesi gerektiğini söyledi. Feyzioğlu, “En önemlisi kanın durması, insanların ölmemesidir. Bunun kalıcı olabilmesi için mutlaka demokratik hamlelerin atılması lazım. Türkiye’nin her köşesi, her karışı için demokrasi gerekiyor. Demokrasi yalnızca Doğu ve Güneydoğu’nun sorunu değildir. Biz Türkiye Barolar Birliği olarak ilk günden beri ısrarla altını çize çize eşit yurttaşlık diyoruz. Eşit yurttaşlık; yurttaşlarımızın, dilinin, dininin, ırkının, doğduğu şehrin ve siyasi düşüncesinin ne olduğuna bakmaksızın herkesin mahkemelerde adil yargılanma hakkına sahip olmasıdır” dedi.
"TÜRKİYE ÇOK ACI VE TRAVMA YAŞADI"
Türkiye Barolar Birliği ve avukatların birliktelik konusunda örnek alınması gerektiğini savunan Feyzioğlu, “Türkiye çok travma ve çok acı yaşadı. Maalesef orta yerde çok kan ve çok acı var ama bütün bunlara rağmen biz ne kadar çok kenetlenirsek, ne kadar çok kucaklaşırsak bütün oyunları o kadar rahat bozarız. Biz genelde hukukçular olarak birlikteliğin kanıtıyız. Ben buradan bütün siyasi partilere seslenmek istiyorum. Bizi izlesinler ve kucaklaşmanın, kardeşliğin ortak menfaatler için birlikte yürümenin ne demek olduğunu bizden öğrensinler. Bizden öğrenecekleri çok şey var” ifadelerini kullandı.
Türkiye Barolar Birliği olarak her konuda kadının özgür olmasından yana olduklarını dile getiren Feyzioğlu, “Türban konusunda bizim görüşlerimiz açıktır. Biz her konuda kadının özgür olmasından ve eşit yurttaş olmasından yanayız. Kadın haklarını, özgürlüğü bir tek türbana hapsetmek 10 yılda yüzde bin 500 olan kadın cinayetlerini örtmeye maalesef yetmiyor. 81 ilin valisinden sadece birinin kadın olması trajik gerçeği örtmeye yetmiyor. Şu an ülkemizde kaç kadın kaymakam var, kaç kadın genel müdür var? Nüfusun yüzde 50’sinin kadın olduğu bir ülkede kadına yöneticilik makamının hak görülmemesi Türkiye için gerçek gündemdir” şeklinde konuştu.
Yemeğe Muş Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, Muş Barosu Başkanı Av. Zahit Söylemez, Van Barosu Başkanı Av. Murat Timur ile Bitlis Barosu Başkanı Av. Enis Gül ve Türkiye Barolar Birliği yönetim kurulu üyeleri de katıldı.
(İHA)