BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Kadına şiddet konuşuluyor

Kadın derneklerinin kurduğu Kadıköy Kadın Konseyi, Toplumsal Şiddet’i tartışmaya açıyor.

Abone ol

Kadınlara, toplumsal yaşamın her alanında destek olmak, ortak sorunlarına çözümler bulmak ve dayanışma sağlamak için 24 Sivil Toplum Kuruluşu ve çeşitli kadın derneklerinin bir araya gelerek kurduğu Kadıköy Kadın Konseyi, Toplumsal Şiddet"i tartışmaya açıyor.

Kadıköy Kadın Konseyi, okuldan, futbola, sokaktan evimize, meclisten, televizyona kadar hayatımızın her alanında karşılaştığımız toplumsal şiddetin nedenleri, çareleri ve çözümüne yönelik adımları tartışmak için toplanıyor. Kadıköy Belediyesi"nin desteğiyle aralarında ünlü gazetecilerin ve toplumumuzun önde gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini bir araya getirecek olan Kadıköy Kadın Konseyi, Toplumsal Şiddet konusunu gündeme getirecek. Toplumsal şiddetin önlenmesi için ortak çalışmalar yapacak olan Kadıköy Kadın Konseyi, ilk adımları ve örnek projeleri de Kadıköy de başlatacak. Kadıköy Belediye Başkanlığı İskele Binası"ndaki toplantıyı Kanaltürk Televizyonu Sahibi -Gazeteci Tuncay Özkan yönetecek.

Toplantıya katılacak olan konuşmacılar ise şunlar:

Av.Selami Öztürk : Kadıköy Belediye Başkanı,Prof. Dr. Türkan Saylan, Önay Alpago (Kadın ve Aileden Sorumlu eski Devlet Bakanı)Av.Aydeniz Tuskan (İstanbul Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı)Dr. Berna Eren (İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı) Prof.Dr.İbrahim Kaboğlu (Marmara Üniversitesi) Prof.Dr.Betül Aydın (Marmara Üniversitesi) Sedefhan Oğuz (Yeditepe Üniversitesi) Zeynep Davran (Boğaziçi Üniversitesi) Neylan Özdemir (Boğaziçi Üniversitesi)Gülseven Yaşar (İstanbul Üniversitesi Av.Vildan Yirmibeşoğlu (İstanbul Valiliği) Nazan Moroğlu (İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği) Prof.Dr.Türkel Minibaş, Filiz Özçelik, Mehrizat (Türkiye Yazarlar Sendikası) Nazan Gürkan (Merdivenköy Mahalle Muhtarı)Elvan Omay (Hürriyet Gazetesi)Yazgülü Aldoğan (Posta Gazetesi) Deniz Som (Cumhuriyet Gazetesi) Mehmet Faraç (Cumhuriyet Gazetesi) Berrin Şeker Civil (Kanaltürk) Ömer Özgünel (NTV Haber Müdürü) Prof.Dr.Belkıs Kümbetoğlu (Marmara Üniversitesi)

TARİH : 25 MAYIS 2006 PERŞEMBE
SAAT :12.00
YER :KADIKÖY BELEDİYESİ İSKELE BAŞKANLIK BİNASI
(BEŞİKTAŞ VAPUR İSKELESİ KARŞISI)