BIST 9.976
DOLAR 34,09
EURO 38,10
ALTIN 2.841,46
HABER /  POLİTİKA

Kadın vekiller özür kampanyasında

Kavgalı oturumun ardından karşılıklı özür beklentisi var. Ak Partili kadın vekilllerin ardından şimdi de CHP'liler özür istiyor

Abone ol


İNTERNETHABER
ANKARA-
TBMM Genel Kurulu'ndaki kavgalı oturumun ardından şimdi de 'özür tartışması' yaşanıyor. MHP ve CHP'liler; Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu'dan özür dilemesi için çağrı yaparken, TBMM'deki kadın milletvekilleri de harekete geçti.

Ak Partili kadın milletvekilleri ortak bir basın açıklaması ile MHP ve Osman Durmuş'tan özür beklentilerini açıkladı. Bugün de CHP'li kadın milletvekilleri, Arınç'tan özür dilemesini isteyecekler. Ancak şu ana kadar özür dileyen kimse çıkmadı. Sadece Bülent Arınç, "Güldal Mumcu'nun talepte bulunması halinde özür dileyebileceğini" açıkladı.


ÖNCE AK PARTİLİ VEKİLLER
AK Parti'nin 25 kadın milletvekili, dün ortak bir basın bildirisiyle MHP'ye, 'tüm kadınlardan özür dile' çağrısı yaptı. Açıklamada, MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş'un, genel kurulda yaptığı açıklama anımsatıldı ve "AK Parti'li kadın milletvekillerini tahkir ettiği" ileri sürüldü. Açıklamada "AK Parti'li kadın milletvekilleri olarak bizler, bu kabul edilemez üslup ve yaklaşımı kınıyor ve MHP'yi sadece bizden değil, tüm Türkiye'deki kadınlardan özür dilemeye davet ediyoruz" denildi.

CHP'Lİ KADINLAR DA HAREKETE GEÇTİ
MHP kanadından bu ortak açıklamaya bir tepki gelmedi. Ancak CHP'li kadın miletvekilleri harekete geçti. CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul milletvekili Bihlun Tamaylıgil, Ankara Milletvekili Nesrin Baytok, İstanbul Milletvekilleri Birgen Keleş ve Nur Serter bugün Meclis'te bir basın açıklaması yaparak, "TBMM'deki bayan milletvekillerine karşı tavrından dolayı Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç'a özür çağrısı" yapacaklar.

Mumcu'nun talebi halinde özür dilemeye hazır olduğunu belirten Arınç'ın, CHP'li kadın millevekillerinin bu çağrısına nasıl bir yanıt vereceği merak ediliyor.