BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Kadın doktor canını zor kurtardı

Bahçelievler'de kadın doktora adres sorma bahanesiyle yaklaştılar. Sonra ne mi oldu?

Abone ol

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde görevli doktor Sema Yeşilyurt, Bahçelievler'deki evinin önünde iki gaspçı tarafından kaçırıldı. Yeşilyurt, cep telefonu ile küpelerini almak isteyen ve tecavüze yeltenen gaspçılardan kendisini araçtan aşağı atarak kurtuldu. Yeşilyurt'un ihbarı üzerine polis, zanlılardan birisini gaspta kullanılan araçta yakaladı.

Alınan bilgiye göre, Yeşilyurt, önceki gün akşam saatlerinde Bahçelievler'deki evine gitmek üzere hastaneden ayrıldı. Ticari taksiye binen Yeşilyurt, evinin yakınında inerek yürümeye başladı. Bu sırada Yeşilyurt'un yanına yaklaşan aracı kullanan kişi adres sordu. Adresi anlamayan Yeşilyurt, "neresi?" diye sorunca, arka koltukta oturan kişi araya girerek soru sormak bahanesiyle Yeşilyurt'u araca doğru yaklaştırdı ve kolundan çekerek camdan içeriye doğru çekti. İki gaspçı, daha sonra Yeşilyurt'a, "Çabuk üzerinde ne kadar kredi kartı varsa çıkar ve şifrelerini söyle" diye bağırdı.

Kendisini dışarıya attı
Biri Yeşilyurt'un cep telefonu ve küpesini zorla alırken, diğeri de aracı sürmeye başladı. Kendisini kaçırıp tecavüz etmek isteyen iki gaspçıdan kurtulmak için çırpınan Yeşilyurt, birisinin parmağını ısırarak kendisini kapı penceresinden dışarıya attı.

Gaspçıların elinden kurtulan Yeşilyurt, kaçan araçın plakasını alarak "155 polis imdat" telefonundan ihbarda bulundu. Harekete geçen ekipler, aracı Bakırköy'de durdurdu. Aracı kullanan kişi kendisini polise Sabri Akkuş olarak tanıtırken otomobilde yapılan aramada da Yeşilyurt'a ait cep telefonuyla bir küpe bulundu. Yapılan incelemede Akkuş'un asıl isminin Şahin Akkuş olduğu anlaşıldı.

Gasptan 10 ayrı ceza almış
Hakkında kesinleşmiş 10 gasp cezası bulunduğu belirlenen ve Yeşilyurt, tarafından teşhis edilen Akkuş, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer zanlının da yakalanmasına çalışılıyor.